ODRŽANA REGIONALNA SKUPŠTINA DRUŠTVA KNJIŽNIČARA

23. svibnja 2008.

U petak, 16. svibnja 2008., u daruvarskoj Pučkoj knjižnici i čitaonici održana je 26. skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkoga prigorja.
Na 26. skupštini Društva knjižničara u Daruvaru okupilo se osamdesetak knjižničara iz narodnih (gradskih i općinskih), školskih te specijalnih knjižnica.
U stručnom dijelu skupštine održano je nekoliko izlaganja: dr. Aleksandra Horvat, profesorica s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, održala je predavanje na temu «Knjižničarske vrijednosti», dok je mr. Dijana Sabolović-Krajina, ravnateljica koprivničke Knjižnice i čitaonice «Fran Galović», održala prezentaciju o svome sudjelovanju na 73. kongresu IFLA-e (Međunarodne federacije knjižničarskih društava) u Durbanu, u Južnoafričkoj Republici.
Potom je Kristian Ujlaki prezentirao rezultate sudjelovanja Društva u programu «Informacije o Europskoj uniji u narodnim knjižnicama»; Ljiljana Vugrinec, kao glavna urednica, predstavila je jubilarni, deseti broj stručnog časopisa «Svezak» kojeg Društvo redovito izdaje, a Lovro Janeš iz Križevaca te Mira Barberić iz Daruvara na kraju su predstavili redizajniranu i osuvremenjenu web stranicu Društva koja se nalazi na adresi www.drustvo-knjiznicara-bpkp.hr
Ovom prigodom dodijeljena su i priznanja Društva za iznimna postignuća u radu koja su primile knjižničarke Tina Gatalica, Vinka Jelić, Mirjana Milinović i Tatjana Kreštan. Društvo je također predložilo i dva svoja člana za nagrade Hrvatskoga knjižničarskoga društva: Iliju Pejića iz Bjelovara za nagradu «Kukuljevićeva povelja», a Silviju Perić iz Virovitice za nagradu «Eva Verona». Na kraju, za novu predsjednicu Društva izabrana je Anica Šabarić, ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac, koja će ovu dužnost obnašati sljedeće dvije godine.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice