Održana radionica za mlade “Povratak u Hogwarts”

26. kolovoza 2022.

Prostor knjižnice gotovo je bio premali za sve zainteresirane polaznike, njih čak 19 osnovnoškolaca i srednjoškolaca iz Koprivnice, ali i okolice — koji su ispunili praktično sva raspoloživa mjesta u knjižničnom Makerspaceu na drugoj ljetnoj radionici u Ciklusu za mlade “Godišnja doba s Harryjem Potterom u knjižnici” pod nazivom “Povratak u Hogwarts”.

I ovaj put sudionici su se s puno žara, smijeha i međusobnog navijanja natjecali u već tradicionalnom “čarobnom kvizu” na temu škole Hogwarts, profesora i predmeta koje uče mladi čarobnjaci. Iako su neka pitanja bila i prilično teška, svi su pokazali odlično znanje, a najbolji u kvizu primili su za prvo, drugo i treće mjesto i simbolične nagrade – magnetiće s motivima iz svijeta Harryja Pottera.

U kreativnom dijelu radionice polaznici su izrađivali predmete potrebne đacima-čarobnjacima u Hogwartsu na početku školske godine. Prvi zadatak bio je prema šabloni iskrojiti i prugama ukrasiti kravatu školske uniforme od filca u bojama odabranog Doma. U vještim rukama, ubrzo su nastale kravate različitih boja i dizajna koje su polaznici odmah ponosno stavili oko vrata. Potom su prionuli izradi važnog udžbenika u školi Hogwarts – “čudovišne knjige o čudovištima” koja je obavezna za predmet “skrb o magičnim stvorenjima”. Od umjetnog krzna i kartona izradili su korice knjige, a od filca u boji “oštre” zube. Svaka knjiga dobila je i “oči”, kako bi zaista nalikovala nekom strašnom čudovištu. Na kraju, svi su bili zadovoljni i ponosni predmetima koje su vlastoručno izradili i mogli ponijeti kućama.

Pripremljene materijale i savjete polaznicima tijekom cijele radionice neumorno su dijelile knjižnične volonterke Marija, Veronika i Lorna koje su zajedno s knjižničarkama Valentinom i Ljiljanom pripremile kviz i sve potrebne kreativne materijale te na samoj radionici pomagale sudionicima u izradi kravata i čudovišnih knjiga kad god je bilo potrebno.

U opuštenoj atmosferi, uz puno smijeha i zabave, sat i pol vremena radionice svima je proletjelo prebrzo. Zato je sve polaznike obradovala informacija da je sljedeća radionica s tematikom iz svijeta Harryja Pottera u knjižnici u planu već za 8. listopada, a do kraja godine bit će nakon toga održane još dvije – po jedna u studenom i u prosincu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice