Održana radionica za mlade “Čarobne priče”

16. studenoga 2022.

Program za mlade “Godišnja doba s Harryjem Potterom u knjižnici”, pod nazivom Čarobne priče, okupio je u knjižnici u subotu, 12.11.2022. čak dvadesetak ljubitelja slavnog malog čarobnjak, među kojima je po prvi put bilo i nekoliko mladih iz Ukrajine,  koji zbog rata u njihovoj zemlji privremeno borave u našem kraju i polaze škole u Koprivnici i Koprivničkom Ivancu.

Nakon tradicionalnog nagradnog kviza s tematikom iz svijeta Harryja Pottera, sudionici su dobili priliku isprobati svoje vještine pripovijedanja prema motivima zadanima na posebnim kockicama za pričanje. Zajednički su, uz puno smijeha i neočekivanih obrata, smislili jednu novu priču o doživljajima mladih čarobnjaka u Hogwartsu.

U praktičnom dijelu radionice izveli su pokus mijenjanja boje cvijeta u kojem su bijele maćuhice dobile prekrasne, nove boje. Najviše uzbuđenja izazvalo je “kuhanje” vlastitog “čarobnog” napitka kojeg je svaki polaznik morao sam kreirati od različitih sastojaka neobičnih naziva koje su unaprijed pripremili knjižničari i volonteri. Nije bilo lako iskombinirati sastojke naziva npr. “usitnjena kost basiliska”, “čaj od škrgobilja”, “Lunine mljevene leteće šljive”, “jajašca muhe zlatare”, “voda iz Crnog jezera” i druge, i to tako da gotov napitak na kraju bude ne samo jestiv, već i ukusan!

Na kraju su mladi “čarobnjaci” svaki svoju bočicu s napitkom još i originalno ukrasili perlicama, privjescima, špagicama i maštovitim naljepnicama.

Bila je ovo pretposljednja radionica u ciklusu “Godišnja doba s Harryjem Potterom u knjižnici” u ovoj godini: preostala je još samo jedna, predbožićna radionica, koja će se održati početkom prosinca.

 

 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice