Održana radionica “Ono si što čitaš” – kreiraj svoju idealnu policu knjiga

19. listopada 2015.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica u Mjesecu hrvatske knjige (15.10 – 15.11.) ima niz zanimljivih programa među kojima je i radionica „Ono si što čitaš“ – kreiraj svoju idealnu policu knjiga, održana u subotu  17.10.2015. godine. Radionica je održana u Dječjem odjelu knjižnice a prisustvovalo joj je 15-ero djece mlađe i starije osnovnoškolske dobi.

UNESCO je 2015. godinu proglasio Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu, a s tom je temom povezana i subotnja radionica. Jedna od najčešće korištenih i djeci bliskih tehnologija zasnovanih na svjetlu jest fotografija. U radionici su djeca podijeljena u tri grupe koje su trebale ispuniti četiri zadatka. Prvi zadatak bio je odabir omiljenih knjiga, stripova, enciklopedija ili leksikona – svako je dijete izabralo po četiri najdraža naslova. Drugi se zadatak odnosio na fotografiranje hrbata tih knjiga, s time da se svaka grupa koristila različitim aparatima za fotografiranje: digitalnim fotoaparatom, kamerom mobilnog telefona i kamerom tablet računala. Nakon toga djeca su fotografije prebacivala na računala i ondje ih obrađivala programom Microsoft Office Picture Manager. Naposljetku su obrađene fotografije postavljali na virtualnu policu,  služeći se programom PhotoScape.

U ovoj su radionici djeca naučila koje se sve tehnologije zasnivaju na svjetlosti i kako pravilno rukovati aparatima za fotografiranje. Također, upoznala su se s računalnim programima koji služe za obradu slike. Virtualnu su policu napunili omiljenim naslovima kao što su: Bljakbruger, Knjiga čarolija, Alan Ford, Škola slave, knjigama o Harryju Potteru, dinosaurima i mnoge druge. Djeca su pokazala izvrsno rukovanje tehnologijom, a u evaluaciji programa zaključila su da su radionice ovakvog tipa vrlo zanimljive i pokazala interes za sudjelovanje u sličnim radionicama. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice