Održana radionica i kviz s temom Harryja Pottera

7. svibnja 2018.

U subotu, 5. svibnja 2018. godine u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održana je kreativna radionica i kviz s temom Harryja Pottera.  Radionica je održana u suradnji s našim „magičnim gostima“, čarobnjacima iz Udruge ljubitelja Harryja Pottera „Ministarstvo magije Hrvatska“, a glavni povod bilo je obilježavanje dvadeset godina Harryja Pottera i obilježavanje dvadeset godina od bitke za Hogwarts (2. svibnja 1998.) iz posljednjeg nastavka u serijalu (Harry Potter i Darovi smrti). 

Na radionicu se odazvalo više od trideset ljubitelja svijeta Harryja Pottera, od najmanjih do odraslih čarobnjaka. Članovi Udruge su na početku predstavili svoj rad, po prvi puta u ovom dijelu Hrvatske. Zatim je održan kviz s pitanjima vezanima uz svijet Harryja Pottera, na kojemu su sudionici pokazali zavidno znanje. Najuspješniji u kvizu bili su Lana Kovač, Jurica Biluš i Janko Suton, za što su nagrađeni jednim od najpopularnijih slatkiša u svijetu Harryja Pottera, Grahom Sveokusnjakom Bertieja Botta. Na kraju je održana kreativna radionica izrade čarobnih štapića. Voditelji radionice, iskusni čarobnjaci iz Ministarstva magije, pomogli su sudionicima radionice pri izradi drške štapića od vrućeg ljepila i kamenčića, a zatim je svatko mogao obojiti i dodatno personalizirati svoj štapić. Radionica je završila zajedničkim fotografiranjem i razgledom velike izložbe s temom svijeta Harry Pottera u izlozima Knjižnice koja je posebno oduševila sve sudionike radionice, ali i goste iz Ministarstva magije.  Ako još niste pogledali izložbu, možete to učiniti još danas, 7. svibnja 2018. Požurite! 

Ovaj magični susret bio je i izuzetna prilika za druženje ljubitelja Harryja Pottera koji su razmijenili mišljenja i stavove o omiljenom serijalu, te utiske i savjete o tematskim putovanjima i događajima vezanim uz svijet Harryja Pottera u Hrvatskoj i u inozemstvu. 

Želimo zahvaliti svim sudionicima radionice i kviza, te članovima Ministarstva magije na uspješnoj suradnji! Ovom prilikom najavljujemo tri ljetne, kreativno-multimedijske radionice vezane uz svijet Harryja Pottera koje ćemo održati 31. srpnja, te 7. i 14. kolovoza u našoj Knjižnici. Za više informacija pratite našu web-stranicu i stranicu na Facebooku!

Album fotografija možete pogledati ovdje!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice