ODRŽANA RADIONICA „ČUDESNE ZVIJERI I GDJE IH NAĆI U KNJIŽNICI“

16. kolovoza 2018.

    U utorak, 14. kolovoza 2018. godine održana je treća i posljednja ljetna radionica za djecu s temom iz svijeta Harryja Pottera u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica. Tema radionice bila je “Čudesne zvijeri i gdje ih naći u Knjižnici”, čime je svijet Harryja Pottera pomoću igre lova na blago povezan sa snalaženjem u Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica.

    Na početku radionice sudionici su pogledali ulomak iz filma “Čudesne zvijeri i gdje ih naći” u kojemu su prikazane čudesne zvijeri iz svijeta Harryja Pottera. Radi se o filmu za koji je ideja potekla od udžbenika “Čudesne zvijeri i gdje ih naći” koji Harry Potter posuđuje knjižnici tijekom svojega školovanja u Hogwartsu, a koji se može posuditi i u našoj Knjižnici. Ta je poveznica iskorištena kako bi se na zabavan način djecu upoznalo s podjelom građe na policama i njihovim oznakama, te ukazalo i na građu koju Knjižnica posjeduje, a na koju sudionici kao korisnici još nisu naišli (a mogla bi im biti zanimljiva i korisna). 

 

   U drugom dijelu radionice sudionici su podijeljeni u grupe zajednički tražili čudesna stvorenja skrivena na policama u Dječjem odjelu Knjižnice, koji su kroz zabavu bolje upoznali. 

Za ovu radionicu, kao i sve prethodne interes je bio iznimno velik.

    Sudionici su još jednom potvrdili važnost serijala o Harryju Potteru kao serijala koji promiče univerzalne životne vrijednosti, pruža “bijeg” iz stvarnog svijeta u svijet mašte i uči čitatelja da ne postoje nepremostive prepreke ako se dovoljno potrudimo.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice