Održana promocija slikovnice “Magdalenina knjižnica na kotačima”

28. travnja 2021.

U petak 23.4.2021. održana je promocija „Magdalenine knjižnice na kotačima“, prve tiskane slikovnice u izdanju Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica. Promocija je održana putem Zoom platforme, okupila je učenike osnovnih škola, polaznike dječjih vrtića, zainteresirane građane, a slikovnicu su predstavile autorica Željka Horvat-Vukelja i ilustratorica Andreja Živko. Budući da je održana online, a i zahvaljujući velikom interesu dječjih vrtića, škola i građana, ova je promocija okupila dosad najveći broj sudionika programa održanog u knjižnici, njih oko 530!

„Magdalenina knjižnica na kotačima“ slikovnica je o knjižničarki/vozačici bibliobusa i njenim doživljajima u mjestima koja obilazi sa svojom pokretnom knjižnicom. Inspirirana je suradnjom koprivničke Bibliobusne službe i dječje književnice Željke Horvat-Vukelja koja je prilikom brojnih književnih gostovanja u malim mjestima u Koprivničko-križevačkoj županiji upoznala sela, krajolik, djecu, škole, vrtiće, ali i način rada pokretne knjižnice, nakon čega je napisala toplu i edukativnu priču kojoj su dodatni život udahnule ilustracije Andreje Živko.

Željka Horvat-Vukelja je na promociji ispričala što je sve vidjela, saznala i naučila obilazeći županijske škole i vrtiće i kako je potom nastala priča o bibliobusu, a Andreja Živko pojasnila je na koji su način nastale ilustracije – sve su slikane na kaširanoj podlozi i nastale su na klasičan, „slikarski“ način tj. nisu kreirane na računalu. Promocija slikovnice ujedno je bila prilika za predstavljanje koprivničke pokretne knjižnice, pa su tako mladi i stariji sudionici vidjeli kako izgleda bibliobus, saznali što sve knjižničari u pokretnim knjižnicama rade, kakve aktivnosti provode, tko su njihovi korisnici i kako su priče svuda oko njih – voze ih, posuđuju, čitaju djeci i organiziraju književna gostovanja.

U drugom dijelu promocije Željka Horvat-Vukelja na svoj je prepoznatljiv način, u formi pričokaza, ispričala svoje dvije nove priče, obje o glazbi i glazbenim instrumetima, a susret je završio porukom da treba čitati, crtati, pisati, pjevati, plesati, te najvažnijom porukom slikovnice – da knjige usrećuju!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice