Održana Pričaonica za bebe i malu djecu na temu “Što nam koka daje”

17. listopada 2018.

       Iako se tradicionalno pričaonice za bebe i malu djecu do 3 godine održavaju treće subote u mjesecu, ovaj put pričaonica se održala druge subote, 13.10.2018. godine. Tema pričaonice bila je „Što nam koka daje“, a motivirana Svjetskim danom jaja, koji se slavi od 1996. godine drugog petka u listopadu. Voditeljice pričaonice bile su Marija Sesvečan i Gordana Bonta, odgojiteljice te Marina Markanović, dipl. knjižničarka.

Polaznici su, osim što su se igrali, družili i pjevali, imali prilike čuti više o važnosti zdrave prehrane (osobito u prvim godinama djetetova života), saznati da su jaja glavni izvor proteina, ali i da imaju ključnu ulogu u prehrani diljem svijeta. Razgovaralo se o hrani, a pjevale su se i brojalice „Ide, ide patak“, „Imali smo pile…“, „Kruška, jabuka, šljiva“. Odgojiteljice su donijele i punu košaru jabuka kako bismo pričaonici dodali jesenski ugođaj.

Knjižničarka je ovom prigodom prezentirala slikovnice: „Što sve Ana zna… Zdrava prehrana“ Simeona Marinkovića, „Jaje“ Dicka Brune, „Čudesni svijet znanja – Domaće životinje“ te priručnike za roditelje i odgojitelje: „Dječja prehrana“ Jasminke Komnenović, „Beba vođa dohrane“ Gilla Rapleya i Tracey Murkett i „Tatina kuharica“ Helene Kralj. Sve prezentirane knjige mogu se posuditi u Dječjem odjelu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice