Održana Pričaonica za bebe i malu djecu “Miffy na snijegu” – istraživačke igre

29. siječnja 2018.

    Prva ovogodišnja Pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine održana je u subotu, 27. siječnja. Program koji se pokazao vrlo uspješnim, već je u prvom ovogodišnjem terminu opravdao svoje djelovanje kroz posjećenost i upis novih članova u Knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović“. U Pričaonici su sudjelovala djeca od 6 mjeseci do 3 godine, sa svojim roditeljima, bakama i djedovima.

    Tema Pričaonice bila je „Miffy na snijegu – istraživačke igre“, a odgajateljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta za sve su tri skupine malih korisnika pripremile igre, pjesme i priče. Naglasile su kako je vrlo važno da iako vani nema snijega, dijete bude informirano o zimi. Predložile su da mu se imenuju zimski odjevni predmeti pri odijevanju, da se izrade neke igračke koje podsjećaju na snijeg, da mu se čitaju slikovnice koje tematiziraju zimu, a sve s ciljem da dijete doživi i uči o godišnjem dobu.

   Pored slikovnice koja se čitala u Pričaonici, knjižničari su za djecu i roditelje pripremili priručnike na temu istraživačkih igara koji se i inače mogu posuditi u Dječjem odjelu knjižnice. Neki od njih su Dođi, igrajmo se vani! autorice Sabine Lohf, Pametno dijete: 100 ideja za igru koje će potaknuti razvoj vašeg djeteta autorice Simone Cave, Pokaži mi kako se to radi: Montessori aktivnosti za vas i vaše dijete autorice Maje Pitamic i mnogi drugi koji mogu dati smjernice roditeljima u odgoju djece, a i inspiraciju u tome kakve igre ponuditi djetetu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice