Održana Pričaonica na temu “Smirena djeca – vježbe opuštanja za djecu”

22. svibnja 2018.

Protekle subote, 19. svibnja, održana je još jedna Pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine u kojoj je sudjelovalo ukupno 79 djece i roditelja. Odgajateljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta, ovaj put, pripremile su u suradnji s knjižničarima temu „Smirena djeca – vježbe opuštanja za djecu“.

   U tri termina Pričaonice, polaznici i njihovi roditelji uživali su u igrama, pjesmicama i vježbama koje potiču smirivanje i opuštanje kod mališana. Inspiracija za Pričaonicu pronašla se u psihološkoj slikovnici „Cool mačke – smireni klinci“ autorice dr.sc. Mary Williams koja uči djecu kako se opustiti i ostati smiren te kako riješiti manje probleme u svojem životu. Jedna od zabavnih metoda koje mogu pomoći kada je dijete nemirno i neraspoloženo, a koje su nam naše odgajateljice predložile je i ljuljanje u dekici ili plahti koje su polaznici odmah prihvatili te dozvolili našim odgajateljicama da ih malo zaljuljaju. 

   Knjižničari su tradicionalno na zadanu temu predložili priručnike i slikovnice koje se mogu posuditi u Dječjem odjelu Knjižnice, a neke od njih su „Kad je ljuta macu boli trbuh“, „Kad je ljut, Nilski konjić grize“, „Emociometar inspektora Kroka“ i mnoge druge. Iduća Pričaonica na redu je 16. lipnja, a tema će biti „Mali istraživači u parku“ – istraživačke aktivnosti za djecu. 

Više fotografija pogledajte na poveznici: https://www.flickr.com/photos/knjiznicafrangalovickoprivnica/sets/72157669259466448/with/40470928720… 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice