ODRŽANA PRIČAONICA NA TEMU „KUĆICE, TKO U TEBI STANUJE?“ – POTICANJE GOVORA

18. rujna 2018.

Prošle subote, 15. rujna 2018. godine u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica  održala se još jedna Pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine. Tema Pričaonice bila je „Kućice, tko u tebi stanuje?“ – poticanje govora, a bila je raspoređena u tri termina prema uzrastu djeteta. Voditeljice su, uz knjižničarke Danijelu Petrić i Marinu Markanović, bile i odgajateljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta te logopedica Mateja Ružić. 

Već tradicionalno, polaznici i roditelji imali su prilike igrati se, pjevati, slušati priče, vježbati, družiti se. Logopedica Mateja Ružić pokazala je neke logopedske vježbe kojima se utječe na razvoj govora. Isto tako, izdvojila je najčešći problem u radu s malom djecom, a to je vezanost uz ekrane (mobilne telefone, računala), ali s druge strane, ukazala je i na važnost uključivanja roditelja u provođenje vremena s djecom pred ekranom. Logopedica je naglasila i kako je važno verbalizirati, razgovarati o tome što je viđeno te kako je bitno odmalena pričati i čitati djetetu.

Knjižničarke su predstavile priručnike i slikovnice koje se mogu posuditi u Dječjem odjelu Knjižnice, a izdvajamo slikovnice „En ten tini“, „Iš´o medo u dućan“, „Vježbamo izgovor s muhom Fefe ili logopedske vježbe za djecu“ i priručnik  „100 aktivnosti prema Montessori metodi“. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice