Održana Pričaonica na temu “Čarli je bolestan – zdravlje djece”

19. ožujka 2018.

     U subotu, 17.3.2018., održana je još jedna Pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine. Tema je bila „Čarli je bolestan – Zdravlje djece“, a Pričaonicu su vodile odgajateljice Gordana Bonta i Marija Sesvečan te dipl. knjižničarka Petra Dravinski. Pričaonica je održana u okviru programa „Čitajmo od najranije dobi“, a u njoj je sudjelovalo 66 djece i roditelja.

   Pri ovom susretu, gošća je bila Zorica Valentić, dr.med.spec.pedijatar, koja je djeci i roditeljima održala zanimljiva predavanja koja su tematizirala odlazak djeteta kod doktora, osobnu higijenu djeteta, strah od doktora i kako ga izbjeći, kako razviti finu motoriku, a roditeljima je davala i odgovore na razna pitanja. Sve tri skupine polaznika Pričaonice kroz igru u kojoj su vodili plišanog vuka na pregled, mogli su se riješiti straha od odlaska na pregled kod pedijatra. 

   Ni ovoga puta nije nedostajalo pjesmica i brojalica za najmlađe, čemu su doprinijele odgajateljice, dok su knjižničari pripremili priručnike za roditelje koji pomažu u njegovanju zdravlja njihova djeteta kao i prigodne slikovnice na temu zdravlja, a koje se mogu pronaći i posuditi u Dječjem odjelu knjižnice.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice