Održana Harry Potter radionica pismo iz Hogwartsa

30. kolovoza 2023.

Završila je još jedna radionica za mlade u ciklusu „Godišnja doba s Harry Potterom“! Na radionici „Pismo iz Hogwartsa“ održanoj 29. kolovoza 2023. ovog je puta devet polaznika iskoristilo priliku da izrade vlastitu sovu pismonošu i pismo koje mladi čarobnjaci dobivaju prije svoje prve godine u školi vještičarenja i čarobnjaštva u Hogwartsu. Kao što je već običaj na radionici je sudjelovala i ukrajinska ljubiteljica Harry Pottera.

Radionica je tradicionalno započela rješavanjem kviza (naravno prevedenog na ukrajinski jezik) u kojem su mladi čarobnjaci i vještice pokazali svoje fantastično znanje o magičnom svijetu Harry Pottera. Polaznici su se potom bacili na izradu sova koristeći tuljce wc papira na koje su lijepili istrgane komadiće papira i tako stvorili vlastite Hedwige. Nakon toga sudionici radionice izradili su vlastite papire „starinskog“ izgleda mrljajući ih kavom. Takve papire iskoristili su za izradu kuverti i samih pisma kojima su mogli osmisliti vlastiti poziv za školu Hogwarts. Radionica je tako ponovno prošla prebrzo iako je trajala dva sata, a sudionici su se zabavili uz dobro društvo, hranu i piće te naravno zanimljive kreativne aktivnosti.

Knjižnica se također zahvaljuje na pomoći u pripremi i provedbi radionice vrijednim knjižničnim volonterkama Mariji, Lorni, Dejani, Leoni i Ani!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice