Održana edukacijska radionica o projektu “Knjige na mreži”

23. veljače 2018.

Knjižničari iz Koprivničko-križevačke županije, njih ukupno trinaest, prisustvovali su 22.2.2018. edukacijskoj radionici u okviru projekta “Knjige na mreži” kojem je cilj omogućavanje međusobne razmjene knjiga između knjižnica putem posebno osmišljene online platforme, koju je izradila tvrtka Point d.o.o. iz Varaždina. Projekt provodi Općinska narodna knjižnica Drenovci, koja je za njegovo provođenje ostvarila i financijsku podršku Ministarstva kulture RH. Radionicu je održao g. Goran Pavlović, ravnatelj Općinske knjižnice iz Drenovaca.
Radi se o pilot-projektu mrežnog povezivanja  zatvorenog tipa, jer je namijenjen samo knjižnicama, a u projekt su za sad uključene knjižnice  sjevernog, kontinentalnog dijela Hrvatske, i to prvenstveno one koje se koriste MetelWinovim sučeljem. O zainteresiranosti samih knjižnica ovisi kako će se projekt razvijati u budućnosti.
Trenutno je u tijeku 1. faza pilot-projekta koja uključuje edukaciju predstavnika svih zainteresiranih knjižnica o samom projektu; u drugoj fazi očekuje se registracija određenog broja knjižnica na mrežnim stranicama projekta http://library.foi.hr/sajam/index.php?page=main i početak unosa podataka o građi, te razmjena knjiga koje će biti u ponudi. Predviđeno trajanje projekta je do kraja 2018. godine, a sam njegov završetak pretpostavlja i prikupljanje te obradu podataka o uključenim knjižnicama, o unesenim podacima te o razmijenjenoj građi, kao i završnu evaluaciju cijelog projekta.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice