Održana 1. ljetna Harry Potter radionica – Razvrstavanje u domove

1. kolovoza 2018.

U utorak, 31. srpnja 2018. godine održana je prva u nizu ljetnih radionica s temama iz svijeta Harryja Pottera u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica. Tema radionice bila je razvrstavanje u domove u Školi vještičarenja i čarobnjaštva u Hogwartsu.

Na početku smo se pomoću video-klipa iz filma „Harry Potter i Kamen mudraca“ podsjetili kako izgleda razvrstavanje u domove u Hogwartsu i porazgovarali o osnivačima domova, procesu razvrstavanja, samim domovima, te razlozima radi kojih se pojedini učenici svrstavaju u pojedine domove. Sudionici radionice govorili su i o tome kojemu bi domu htjeli pripadati kada bi išli u Hogwarts i zašto. Pokazali smo mrežnu stranicu www.pottermore.com na kojoj se možemo i službeno razvrstati u domove. Zatim je jedna od sudionica pročitala pjesmu Razredbenog klobuka iz knjige „Harry Potter i Kamen mudraca“ kao uvod u naše razvrstavanje u domove pomoću kviza. Nakon što su riješili kviz i saznali u kojem su domu, svi su dobili materijale i upute za izradu straničnika (engl. bookmark) u bojama svojih domova, što je bila posljednja aktivnost radionice.

Na radionici je sudjelovalo 22 djece, većinom osnovnoškolske dobi. Još jednom su pokazali da i dalje postoji izniman interes za svijet Harryja Pottera, a mnogi od njih su se već prijavili za sljedeće radionice. 

Druga radionica u ciklusu s temom „Metloboj“ održat će se u utorak, 7. kolovoza 2018. godine u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice od 17.30 do 18.30 sati. Treća radionica s temom „Čudesne zvijeri i gdje ih naći u knjižnici“ održat će se u utorak, 14. kolovoza 2018. godine u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice od 17.30 do 18.30 sati. 

Zainteresirani za radionice mogu se prijaviti na e-mail djecji@knjiznica-koprivnica.hr, telefon 622-363 /106 ili osobnim dolaskom u Knjižnicu. Broj sudionika je ograničen. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice