Održan susret „Igre, priče, sjećanja“

15. studenoga 2017.

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica, u utorak, 14. studenog, održan je tradicionalan susret štićenika Doma za starije i nemoćne Koprivnica i polaznika Dječjeg vrtića „Tratinčica“, skupine „Zečići“ pod sloganom „Igre, priče, sjećanja“. Susret se organizira s ciljem jačanja međugeneracijske solidarnosti, a odvijao se u prostoru Dječjeg odjela knjižnice.

I ovaj put, djeca su iz prve ruke od starijih generacija mogla čuti kako je nekad bilo igrati se, čitati, kakve su se pjesmice i brojalice pjevale te tko ih je čuvao kad nije bilo vrtića. Susret je protekao u igri, pjesmi i veselom tonu, a sve generacije su kući ponijele nešto novo. Oni najmlađi stare pjesmice, a oni stariji imali su priliku vidjeti kako se danas slikovnica čita pomoću tableta.

Ugodno iznenađenje je bilo što su skupina „Zečići“ većinu pjesmica koje su im štićenice otpjevale već u sličnoj verziji poznavali, što samo govori koliko mnogo imamo za sačuvati i njegovati od starijih generacija. Knjižnica će i u budućnosti organizirati takve susrete, kako bi se igre, pjesmice i uspomene prenosile među svim generacijama.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice