Održan sastanak “Čituljka”

19. svibnja 2018.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ već treći mjesec za redom provodi sastanke Dječjeg čitateljskog kluba „Čituljko“. Ovaj put, članovi su imali zadatak pročitati knjigu Anđeo plišanih igračaka autorice Nade Mihaljević.

   Radi se o priči u kojoj je glavni lik dječak Viktor koji ima autistični i ADHD poremećaj te kroz radnju pratimo kako se on snalazi u novoj okolini u koju se preselio sa svojim roditeljima. Viktor je i vrlo nadareno dijete, naime on ima veoma razvijenu matematičku inteligenciju i vrlo brzo postaje pomoćnik svoje susjede u brojanju mrkvica i brokula u njezinom vrtu, a isto tako postavlja i zanimljiva pitanja svojim roditeljima i svojim susjedima. On se pita o tome imaju li njegove plišane igračke anđele kao i ljudi, što je to suština i namjera te što to znači zlatno pravilo za nešto. 

  Na ovom sastanku nismo mogli a da se ne zapitamo ista pitanja te da kao i Viktorovi susjedi i prijatelji podijelimo s njim suosjećanje i razumijevanje. Zaključili smo da je Viktor zanimljiv i drag dječak te da bi se svi rado družili s njim. Isto tako, članice su se složile da je uvijek dobro pomagati drugima te da ne treba nikoga isključiti iz razgovora samo zato što je on drugačiji od nas. U čast glavnom liku Viktoru i njegovim plišanim igračkama članice su odlučile nacrtati svoje najdraže igračke zajedno s njihovim anđelima čuvarima.

   Idući put, družimo se 15. lipnja u 18.00 sati, a čitamo knjigu Čarbonjak iz Oza autora Lymana Franka Baumana. Svi koji žele postati članovi „Čituljka“ i sklapati nova prijateljstva uz zabavna druženja kroz čitanje mogu to postati dolaskom na sastanak kluba, a mogu se prijaviti i u Dječjem odjelu knjižnice.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice