Održan prvi ljetni TEDxKoprivnicaLibrary

6. srpnja 2018.

U ponedjeljak, 2.7.2018. održan je prvi ljetni TEDxKoprivnicaLibrary u dvorištu Kina Velebit i Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica. U ugodnom prostoru na travi i uz osvježenja koja su pripremili sponzori TEDx-a posjetitelji su uživali u zanimljivim i kratkim TED-Ed lekcijama. 

TED-Ed platforma inicijativa je mladih i obrazovnog programa TED-a. Misija TED-Edova je prezentirati kratke lekcije učitelja i studenata iz cijelog svijeta, a svatko može sudjelovati i napraviti neku lekciju na zanimljivu temu. U samoj srži svakog videa je učenje najčešće u animiranom obliku te se na taj način do danas napravila velika knjižnica animiranih videozapisa. Takva međunarodna platforma namijenjena je učiteljima za stvaranje vlastitih interaktivnih lekcija, ali i kao pomoć učiteljima i znatiželjnicima diljem svijeta da dovedu TED u svoje škole… 

Prošlog ponedjeljka su organizatori TEDxKoprivnicaLibrarya odabrali zanimljive animirane filmiće kako bi približili tu platformu i Koprivnici, a posjetitelji su gledali lekcije o tome kako je maleni atom, stvarima koje su nevidljive, životu planktona, kako je nastalo cjepivo, kako je nastao sendvič, ali i o stvarima na koje nema odgovora…

Posjetite ovu platformu na sljedećoj poveznici https://ed.ted.com i uživajte u zanimljivim lekcijama.

Sponzori bez kojih ovakvih druženja ne bi bilo su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Podravka, Inducta, Noa, Etnokaj, Tiskara Rihtarić, Avalon, 2che, Sana delikatese, Le petit i Pan. 

Medijski pokrivaju Glas Podravine, Radio Glas Podravine, Epodravina.hr, Drava.info, Radio Drava, Radio Koprivnica i SrceTV.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice