Održan program Pitajte logopeda!

19. prosinca 2016.

U okviru knjižnične usluge „Čitamo s vama – kako prepoznati teškoće u čitanju – disleksiju“, u ponedjeljak 19.12.2016. održan je program Pitajte logopeda! – Savjetovanje za roditelje djece s teškoćama čitanja ili disleksijom. Roditelji su uz prethodnu najavu dobili priliku porazgovarati s logopedinjom Dijanom Plantak te se posavjetovati o terapiji i radu s djecom koja imaju disleksiju ili druge teškoće čitanja i pisanja. Knjižničarke su za roditelje pripremile informativne materijale, preporučile knjižničnu građu te pružile upute za korištenje baze zvučnih knjiga Hrvatske knjižnice za slijepe. Roditelji su izrazili veliko zadovoljstvo programom te poželjeli da se ovakve aktivnosti odvijaju češće.

Tijekom kampanje „I ja želim čitati“ Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica organizirat će i druge sadržaje s ciljem pružanja savjetodavne pomoći roditeljima i stručnjacima koji rade s djecom i informiranja javnosti o potrebama osoba s teškoćama čitanja i disleksijom. U izradi je i ravnalo koje može osobama s teškoćama poslužiti kao pomagalo za čitanje i razumijevanje teksta.

U Dječjem odjelu korisnicima je na raspolaganju zbirka stručne literature, informativno – edukativni letci, djeca mogu uvježbavati vještine čitanja i pisanja pomoću računalnih igara te koristiti web aplikacije na tablet računalu za usvajanje vještina čitanja, pisanja i računanja.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice