ODRŽAN PROGRAM „MLADI ZA MLADE“ U KNJIŽNICI „FRAN GALOVIĆ“ KOPRIVNICA

27. svibnja 2011.

U četvrtak 26.5. 2011. održano je u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica predstavljanje projekata koprivničkih srednjih škola realiziranih u inozemstvu i predstavljanje srednjoškolaca kreativaca pod nazivom „Mladi za mlade“.
Organizatori ovog događanja bili su Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ i Županijski savjet za europske integracije Koprivničko-križevačke županije. Prisutne su pozdravili Ivica Pal, zamjenik župana i predsjednik Županijskog savjeta za europske integracije i Dražen Pros, zamjenik gradonačelnika.
Petorica učenika Obrtničke škole (Ivan Ferenčić, Dominik Glavina, Matija Ištvanović, Kristian Janči, Mihael Kišiček) boravili su u sklopu programa EU „Leonardo da Vinci“ u Budimpešti na stručnom usavršavanju tijekom listopada 2010. godine. Učenici koprivničke Gimnazije (Ivan Kolar, Roko Žaja, Karlo Fodor, Luka Buljan, Vedran Pintarić i Josip Ivančić) boravili su u Švicarskoj u travnju ove godine gdje su upoznali elitnu eksperimentalnu i teorijsku fiziku u Visokoj politehničkoj školi EPFL.
Predstavljen je maturant Srednje škole Luka Mataković kojemu je nedavno objavljena kratka priča u zbirci „Record stories“ i koji se intenzivno bavi pisanjem. Petero učenika Gimnazije „Fran Galović“ – Maša Virag, Kristijan Garić, Katarina Rodek, Ivan Grobenski i Robert Mehun – predstavili su se svojim poetskim radovima, dok su učenici Obrtničke škole, Antonio Novak i Ivan Pišpek, recitirali i uz gitaru otpjevali nekoliko svojih pjesama.
Program je završio zajedničkom željom da se slični susreti ponove te je najavljena izložba učeničkih radova u Knjižnici.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice