Održan posljednji Zdravstveni susret pod suncobranima

24. kolovoza 2018.

U dvorištu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica i Kina Velebit održan je posljednji Zdravstveni susret pod suncobranima s plesom na kraju. Posljednje predavanje održala je Marina Tomac Rojčević na temu „Ljekovita moć plesa“. 

U današnje vrijeme sve manje pozornosti posvećujemo fizičkoj aktivnosti i ostajemo zatvorenim prostorima. Uz fizičku aktivnost povezujemo razne oblike vježbanja, za što nam najčešće fali motivacije, ali zaboravljamo da je i ples poželjan oblik fizičke aktivnosti koji može biti vrlo ugodan način da postanete i ostanete zdravi i zadovoljni. Predavačica Marina Tomac Rojčević, uz supruga dvostruka državna prvakinja u plesu, istaknula je više dobrih strana provođenja slobodnog vremena u plesnom pokretu – prevencija pretilosti, šećerne bolesti, anksioznosti, bolesti mišića, a i odlična je vježba za naša pluća te svakako možemo aktivnim plesanjem potrošiti velik broj kalorija. Tako su i posjetitelji ovog zdravstvenog susreta na kraju i zaplesali…

Ovim su susretom završile ljetni Zdravstveni susreti pod suncobranima koji su se održavali u suradnji s Općom bolnicom „Dr. Tomislav Bardek“, Srednjom školom Koprivnica, tvrtkom Bontech Research CO d.o.o.  Ovoga su ljeta učenici  i nastavnici usmjerenja za medicinske sestre/tehničare opće njege Srednje škole Koprivnica zainteresiranima mjerili krvni tlak, razinu šećera u krvi i indeks tjelesne mase.Teme kojima smo se bavili ovog ljeta bile su većinom okrenute ka važnosti fizičke aktivnosti i vježbanja, debljine, plesa i sličnog, ali smo pričali o utjecaju sunca na nastanak kožnih karcinoma i fotostarenja kože.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice