Održan književni susret s Britancem Tonyjem Whiteom

21. lipnja 2018.

U koprivničkoj knjižnici u srijedu 20.6.2018. održan je nesvakidašnji književni susret sa stranim književnikom Tonyjem Whiteom. Uobičajena je praksa predstavljati domaće autore, ali knjižnica rijetko ugošćuje strane pisce.

Podsjetimo Tony White tijekom lipnja boravi u Splitu u okviru rezidencijalnog programa „Marko Marulić“ koji provodi Udruga KURS s ciljem da omogući suvremenim europskim autorima i prevoditeljima bolje upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom scenom, u ovom slučaju koprivnička.

White je predstavio svoj posljednji roman „The Fountain in the Forest“ koji je izdao „Faber and Faber“, jedan od najcjenjenijih britanskih nakladnika koji ponosno na svojim policama ima trinaest nobelovaca i šest dobitnika Bookera, a mogli bi ga po kvaliteti usporediti s hrvatskom Frakturom. Radnja romana se bavi događajima koji su prethodili Štrajku rudara u Engleskoj 1985. godine. Tony je iskoristio u svojem romanu križaljke koje su objavljivane u dnevnim novinama Guardian koje je tada kupovao, a priliko pisanja knjige koristio kao vrijedan izvor informacija za pisanje priče. Očekuje se da će knjiga imati tri nastavka. 

Razgovor s piscem moderirao je koprivnički književnik Marko Gregur koji je uz razgovor i prevodio za one koji nisu znali engleski jezik.

Intervju s autorom koji je za FRANzine napravila Marija Ferčec, učenica Gimnazije Fran Galović, možete pročitati OVDJE!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice