Održan književni susret s Anđom Marić

24. svibnja 2016.

Glazbenica i spisateljica Anđa Marić održala je u petak, 20. svibnja 2016. književni susret s djecom i roditeljima u koprivničkoj knjižnici. Predstavila je svoj prvi roman za djecu „Afra“ koji je izdan 2014. godine, a gošća iznenađenja bila je učenica koja je utjelovila Afru. Druženje je proteklo u ugodnoj, prijateljskoj atmosferi u kojoj je Anđa djeci čitala ulomke iz romana. Istaknula je kako je važno biti poseban i drugačiji. Podijelila je svoja roditeljska iskustva, pričala o tome što za nju znači majčinstvo, razgovarala s djecom o njihovim „imaginarnim prijateljima“ i upozorila ih da moraju popustiti roditeljima, jer su sigurno već oni zaboravili kako je to biti dijete. Pričala je i o svojoj dijagnozi multiple skleroze ukazujući na to nikad ne treba odustati od svojih ideja i kako je važno svakodnevno biti zahvalan i osvijestiti što smo sve u mogućnosti ostvariti.

  „Afra“ je roman za mlađe osnovnoškolce o samopuzdanju i samopoštovanju. Glavni lik romana je Đurđica koja silno želi novu, modernu torbicu kako bi postala popularna i uklopila se u razrednu klapu predvođenu najpopularnijom djevojčicom Hanom. No, s torbicom je dobila i sićušno biće narančaste kose po imenu Afra – koja će pobuditi djevojčicinu savjest, podići joj samopouzdanje i samopoštovanje i utjecati na cjelokupnu razrednu ekipu.

Anđa je puna planova za budućnost, vraća se u studio gdje planira snimiti nove pjesme, a najavila je i izlazak novog romana za djecu pod nazivom „Tajna zmajskog mosta“ koji bi trebao izaći ove jeseni.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice