Održan je 15. susret s najčitateljima u 2017. godini

9. prosinca 2017.

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u subotu, 9. prosinca 2017. održan je susret s najčitateljima i najkorisnicima knjižnice u 2017. godini. Ovaj susret je, osim samih najčitatelja i najkorisnika, uveličao i koprivnički književnik Marko Gregur koji s najčitateljima podijelio svoja iskustva o čitanju, pisanju i naravno preporučio knjige koje je zadnje pročitao od Nemeca „Povijest svjetlosti“, Boučkova „Godina pijetla“ i Vosganjanovu „Knjiga šapata“. Zanimljiv je podatak da se još uvijek sjeća jedne od najdražih knjiga iz djetinjstva „Pipi duga čarape“ točnije Pipinog pravog imena – Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump. Marko Gregur je svakome od najčitatelja u ime knjižnice uručio personalizirane vrećice s njihovim imenima i personalizirane članske iskaznice.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica još od 2002. godine organizira, u prosincu, susret s najčitateljima kako bi nagradila svoje korisnike koji su prema statistici posudbe u tekućoj godini  posudili, pročitali ili odslušali najveći broj knjiga ili neki drugi od medija koji se mogu posuditi u knjižnici poput glazbenih CD-a ili filmova na DVD-u. Suradnik u ovom programu Knjižnice je i ove godine bila Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije.

Od pretprošle godine knjižničari su promijenili i povećali broj kategorija prema kojima se biraju najčitatelji i najkorisnici te se po drugi puta uključio i Stručno-znanstveni odjel.

Nagrade su uručene najčitateljima u nekoliko kategorija. Najčitatelji Dječjeg odjela u kategoriji djeca rane dobi do tri godine su Lina Ilić (129 slikovnica) i Borna Jertec (119 slikovnica). U kategoriji djeca predškolske dobi nagrade su primile Irma Odžić (195 knjiga) i Marija Husić (169 knjiga). Nadalje, u kategoriji djeca osnovnoškolske dobi, do 13 godina, nagrade su primili Marija Sakač (124 knjige) i Izidor Čoklica (159 knjiga). U kategoriji mladi do 15 godina najčitatelj je  Justin – Phllip Bugarin (71 knjiga).

Odjel za odrasle u suradnji sa Stručno-znanstvenim odjelom nagrade je podjelio u sljedećim kategorijama:
1. Najčitatelj hrvatske književnosti – Valeš Davorin (120 knjiga)
2. Najčitatelj svjetske književnosti – Dragosavljević Mira (223 knjiga)
3. Najčitatelj stripa – Perković Mario (66 stripova)
4. Najčitatelj stručno-popularne knjige – Odžić Iva (116 knjiga)
5. Najčitatelj student – Magaš Katarina (77 knjige)
6. Najčitatelj srednjoškolac – Laloš Karla (111 knjiga)
7. Najčitatelj zvučnih knjiga za slijepe i slabovidne – Fijačko Ban Marija (108 knjiga)
8. Najgledatelj DVD filmova – Kolšek Goran (255 filmova)
9. Najkorisnik Stručno-znanstvenog odjela – Srdić Saša (redovito koristi raznovrsne usluge Stručno-znanstvenog odjela)

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice