Održan Dan otvorenih vrata Knjižnice i čitaonice «Fran Galović» Koprivnica

23. travnja 2012.

U subotu, 21. travnja 2012. održan je Dan otvorenih vrata Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica. Bogat program odvijao se ovaj put na dvije lokacije – u Knjižnici na Zrinskom trgu i u prostoru Kampusa (bivše Vojarne).

U svim odjelima (Dječjem odjelu, Odjelu za odrasle i Stručno-znanstvenom odjelu) od 8.00 do 13.00 sati trajala je akcija «Učlanjujemo Vas besplatno u knjižnicu», prvenstveno za građane Koprivnice i okolice koji još nisu članovi Knjižnice.

Priliku za ostvarenje besplatnog jednogodišnjeg članstva iskoristilo je 86 građana, od toga 59 odraslih i 27 djece. Akcija „Vraćanje knjiga bez zakasnine“, namijenjena „zaboravljivim“ korisnicima osobito je naišla na dobar odaziv, te je ovu prigodu da vrate zakašnjele knjige iskoristilo 76 korisnika.

Kako je to izgledalo možete pogledati na sljedećoj poveznici: http://bit.ly/I5yDLz

U Odjelu za odrasle odvijala se nagradna igra „Pronađi me na polici» u kojoj je sudjelovao 21 natjecatelj, a najbolje vrijeme u pronalaženju zadanih knjiga na policama postiglo je pet dama – pobijedila je Marija Potroško Kovačić s vremenom od 31 sekunde i 96 stotinki, a s razlikama od samo nekoliko sekundi slijedile su Diana Petričević, Irena Mlinarević, Kristina Borovac i Karmen Furjan. Najbrže tragačice za knjigama za svoje rezultate nagrađene su lijepim knjigama.

Na štandovima ispred knjižnice održavala se popularna (Ras)prodaja otpisanih knjiga gdje su građani mogli vrlo povoljno kupiti ne samo knjige, već i otpisanu AV građu. Prodajom 120 primjeraka otpisane knjižnične građe po simboličnim cijenama Knjižnica je ostvarila prihod od 470,00 kuna koji će se iskoristiti za obnovu informatičke opreme u knjižnici.

Ispred Knjižnice po prvi puta je postavljen štand za promociju Bookcrossinga – akcije koja se odvija po sloganom “DARUJ, UZMI I RAZMIJENI KNJIGU”, s ciljem da knjige dobrovoljno donose, uzimaju i vraćaju odnosno da potpuno slobodno kruže među svima koji su zainteresirani da ih pročitaju. Punkt za knjige koje se mogu razmjenjivati putem BookCrossinga bit će nadalje postavljen u Odjelu za odrasle u prizemlju Knjižnice.

Zainteresirani korisnici koji su poželjeli zaviriti u knjižnične kutke koji im nisu svakodnevno na raspolaganju imali su i ovaj put za to priliku kroz vođenu turu po Knjižnici pod nazivom «Knjižnica kakvu ne poznajete”.

Drugi dio programa odvijao se u Kampusu od 10.00 do 12.30 sati. Knjižnica, zajedno s poduzećem „Kampus“ d.o.o., po prvi put je pozvala građane da posjete i razgledaju prostore koji su Knjižnici ustupljeni za spremište knjiga i garažiranje bibliobusa. Pozivu se odazvalo 70 – tak građana koje su pozdravili u ime Grada Koprivnice pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Kristina Cvitić, direktorica poduzeća “Kampus” Marija Potroško Kovačić te u ime Knjižnice ravnateljica Dijana Sabolović-Krajina. Svi posjetitelji na poklon su dobili knjige, te uživali u ponudi koju su pripremili suradnici Knjižnice – Udruge za terapeutske vještine ponudila je delicije od kopriva, „Šareni dućan“ organizirao je izložbu i prigodnu prodaju vlastitih izdanja, a posebno su oduševili učenici Glazbene škole „Fortunat Pintarić“ svojim mini koncertima, predvođeni profesorom Tkalčecom. Biciklijadu do Kampusa predvodio je Oldtimer klub „Biciklin“, a za građane je bio i organiziran i besplatan prijevoz taxi-kombijem do Kampusa i natrag do Knjižnice.

Ovogodišnji Dan otvorenih vrata Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ održava se povodom 22.4., Dana planeta Zemlje, 22.4., Dana hrvatske knjige i 23.4., Svjetskog dana knjige i autorskog prava.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice