Održan 2. Zdravstveni susret pod suncobranima ispred Knjižnice, sljedeći put govorimo o zdravom spavanju

15. srpnja 2014.

“Zdravstveni susreti pod suncobranima” naziv je edukativno-preventivnog programa savjetovanja građana sa zdravstvenim stručnjacima iz Opće bolnice “dr. Tomislav Bardek”, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Zdravstveni susreti održavaju se petkom od 10 do 11 sati tijekom srpnja i kolovoza pod suncobranima na terasi ispred Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica (u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska na prvom katu Knjižnice), a ulaz je slobodan za sve zainteresirane.
U petak 11.7.2014. građani su na drugom zdravstvenom susretu razgovarali sa Sanjom švarc-Janjanin, dr. med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije o fizioterapiji. Fizikalna i rehabilitacijska medicina njeguju holistički pristup bolesniku s naglaskom na bolesnikovu osobu. Svrha fizikalne i rehabilitacijske medicine jest očuvanje i povećanje kakvoće života bolesnika s kroničnom bolešću ili oštećenjem. U tu svrhu primjenjuju se fizikalni agensi kako u prevenciji tako i u liječenju i rehabilitaciji. Predavačica je govorila o tome kako većina ljudi vodi život nesklon zglobovima (ne kreću se dovoljno, ne vježbaju, nepravilno sjede) te je navela različite vrste artritisa i načine kako ih liječiti. Istaknula je ciljeve fizioterapije te najučinkovitije tretmane poput vježbi u bazenu, masaže, elektroprocedure, lasera, magneta i tensa te spomenula koji tip tretmana odgovora kojem tipu pacijenta. Naglasila je sve veću prisutnost fizioterapeuta unutar ostalih grana medicine. U petak 18.7.2014. od 10 do 11 sati građani će na trećem zdravstvenom susretu razgovarati o zdravom spavanju. Temu će predstaviti mr. Milan Čapalija, prof. psihologije, Tihana Kosi, prof. psihologije te Tina Majdak, mag. psihologije. Predavanje će se sastojati od tri dijela. U prvom će dijelu građani saznati što je spavanje, zašto spavamo, koje su funkcije spavanja te što najčešće odražavaju snovi. U drugom će se dijelu predavanja govoriti o najčešćim smetnjama spavanja, kada se i u kojim situacijama one javljaju te što znače za mentalno zdravlje. U posljednjem će se dijelu građani upoznati s higijenom spavanja te osvijestiti važnost kvalitetnog spavanja, ponašanja i navika koje tome doprinose. Cilj je predavanja potaknuti građane na brigu i čuvanje zdravog sna.
Raspored narednih zdravstvenih susreta petkom od 10 do 11 sati u srpnju i kolovozu: 25. 7. 2014. NUTRICIONIZAM – IVA BUTKOVIĆ dipl. ing, preh. teh., nutricionist 1. 8. 2014. MASAŽA – DRAŽEN PAPAC, prvostupnik fizioterapije 8. 8. 2014. BOLESTI ŽIVČANOG SUSTAVA – SUZANA PEJNOVIĆ, dr.med. spec. neurologije 22. 8. 2014. KARDIOVASKULARNE BOLESTI – RUŽICA EVAČIĆ, magistra sestrinstva 29. 8. 2014. šTITNJAČA – ŽELJKO ODOBAšIĆ, dr. med. spec otorinolaringologije

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice