Održan 16. susret s najčitateljima ove godine u Knjižnici

10. prosinca 2018.

          U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u subotu, 8. prosinca 2018. održan je susret s najčitateljima i najkorisnicima knjižnice u 2018. godini. Ovaj susret je, osim samih najčitatelja i najkorisnika, uveličao i poznati koprivničko-đurđevački par Andreja Živko i Sven Šestak koji su s najčitateljima podijelili svoja iskustva o čitanju i naravno preporučili knjige koje su ih veselile u mladosti. Podijelili su s prisutnima i svoje kreativnosti i svakodnevne sitnice koje ih vesele priilikom kreativnog izražavanja i stvaranja. Andreja i Sven svakome su od najčitatelja u ime Knjižnice uručili personalizirane vrećice s njihovim imenima i personalizirane članske iskaznice.

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica još od 2002. godine organizira u prosincu susret s najčitateljima kako bi nagradila svoje korisnike koji su prema statistici posudbe u tekućoj godini  posudili, pročitali ili odslušali najveći broj knjiga ili neki drugi od medija koji se mogu posuditi u knjižnici poput glazbenih CD-a ili filmova na DVD-u. Suradnik u ovom programu Knjižnice je i ove godine bila Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije.

Od prošlih godina knjižničari su promijenili i povećali broj kategorija prema kojima se biraju najčitatelji i najkorisnici te se uključio i Stručno-znanstveni odjel.

Nagrade su uručene najčitateljima u nekoliko kategorija. Najčitatelji Dječjeg odjela u kategoriji djeca rane dobi do tri godine su Jakov Golub (122 slikovnica) i Viktor Vrhovec (116 slikovnica). U kategoriji djeca predškolske dobi nagrade su primile Tihana Radičević (144 knjiga) i Ela Prosenjak (110 knjiga). Nadalje, u kategoriji djeca osnovnoškolske dobi, do 13 godina, nagrade su primili Josip Sočev (129 knjige) i Ema Škrobot (120 knjiga). U kategoriji mladi do 15 godina najčitatelj je  Svjetlana Colić (150 knjiga) i Marija Abramović (75 knjiga).

Odjel za odrasle u suradnji sa Stručno-znanstvenim odjelom nagrade je podijelio u sljedećim kategorijama:

1. Najčitatelj hrvatske književnosti – Valeš Davorin (222 knjiga)

2. Najčitatelj svjetske književnosti – Kovač Ljubica (230 knjiga)

3. Najčitatelj stripa – Bernard Jug (104 stripa)

4. Najčitatelj stručno-popularne knjige – Krunoslav Jagarinec (167 knjiga)

5. Najčitatelj student – Djedović Tihana (77 knjige)

6. Najčitatelj srednjoškolac – Crnoja Rebeka (111 knjiga)

7. Najčitatelj zvučnih knjiga za slijepe i slabovidne – Fijačko Ban Marija (108 knjiga)

8. Najgledatelj DVD filmova – Kolšek Goran (255 filmova)

9. Najkorisnik Stručno-znanstvenog odjela – Karla Kostjuk (redovito koristi raznovrsne usluge Stručno-znanstvenog odjela).

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice