Objavljena već 7. epizoda podcasta „Premalo čitam“

3. kolovoza 2022.
Sa snimanja podcasta

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica ove je godine pokrenula podcast Premalo čitam, podcast o čitateljima, običnim ljudima sa zanimljivim pričama. Neke od njih naši sugrađani možda već i poznaju, a ovo je prilika da o njima saznaju i nešto što možda nisu znali. Neke će možda tek upoznati i sigurno će ih oduševiti.

Voditelj podcasta je poznati koprivnički glazbenik – skladatelj i tekstopisac u glazbenoj skupini Overflow, a ujedno i pedagog te strastveni hodač Goran Živković-Žika. Do sad je objavljeno 7 epoizoda podcasta, a u posljednjoj epizodi gošća je knjižnična ambasadorica čitanja Snježana Petika. No Snježana je poznatija kao jedna od najboljih hrvatskih rukometašica. Radi u Podravki kao referentica Uvoza i izvoza, a u popodnevnim satima trenira najmlađe rukometašice u Podravkinoj školi rukometa. U ranom djetinjstvu razvila je ljubav prema knjizi i čitanju te je za nju to najdraža aktivnost koja čini njenu svakodnevicu. Osim čitanja, u slobodno vrijeme voli pogledati dobar film, seriju te rješava križaljke. Što je sve Snježana podijelila o sportskim uspjesima RK Podravka, kako izgleda posao vrhunske sportašice, što voli u Koprivnici, što ju je u mladosti privuklo čitanju i što joj je danas glavna motivacija za uzimanje knjige u ruke slušatelji mogu čuti u najnovijoj epizodi podcasta.

Slušatelji su do sad imali priliku upoznati Bojana Koštića, umjetnika koji se ponajprije bavi fotografijom, videom, performansom i multimedijalnim praksama, Tatjanu Kolarić, omiljenu profesoricu engleskog jezika, Katerinu Fotova Čiković, zanimljivu Makedonku, ekonomisticu i sveučilišnu profesoricu koja od 2014. godine živi u Koprivnici, Željka Krušelja, novinara, povjesničara i sveučilišnog profesora iza kojeg je 40 godina karijere u novinarstvu, Zlatu Hrženjak, jednu od najodanijih korisnica knjižnice s dugogodišnjim čitateljskim stažom i Karolinu Điko, učenicu 6. razreda osnovne škole koja slobodno vrijeme provodi s knjigama i u prirodi.

Svi oni koji još nisu, podcast „Premalo čitam“ mogu potražiti i slušati na većini servisa za emitiranje podcasta (Castos, Deezer, Spotify, Apple Podcasts, Pocketcasts, Castro, Google Podcasts, Amazon Music), kao i na internetskoj stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Projekt financijski podupire Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Koprivnica, a na suradnji zahvaljujemo i Radiju Glas Podravine te autorima glazbene špice Konradu Mulvaju i Goranu Živkoviću-Žiki.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice