OBILJEŽENO 35 GODINA DJELOVANJA KOPRIVNIČKE BIBLIOBUSNE SLUŽBE

13. studenoga 2014.

U utorak, 11. studenog 2014., u sklopu obilježavanja nacionalnog  Dana hrvatskih knjižnica i Dana grada Koprivnice, održan je u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica, poseban program posvećen koprivničkom bibliobusu i njegovim korisnicima. 

Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice «Fran Galović» Koprivnica obilježava 2014. godine trideset i pet godina djelovanja Službe, a ujedno i deseti rođendan postojećeg bibliobusa. Knjižnica je prigodom ovih obljetnica pozvala korisnike bibliobusa u dječjim vrtićima i školama da se pridruže njihovom obilježavanju izradom postera na temu “Bibliobus u mojoj školi i vrtiću”. 

Pozivu se odazvao veliki broj ustanova te je u Knjižnicu pristiglo više od trideset postera, slika i crteža iz ukupno 17 škola i 11 dječjih vrtića, a upravo njihovi predstavnici okupili su se 11. studenog u Knjižnici na maloj svečanosti kako bi primili prigodne zahvalnice i simbolične poklone koje je za suradnike bibliobusa pripremila Knjižnica, u suradnji sa sponzorima – tvrtkom Hartmann i Gradom Koprivnica.

Kao predstavnica Koprivničko-križevačke županije, svečanosti je prisustvovala viša savjetnica za kulturu Vesna Peršić Kovač koja je izrazila zadovoljstvo uspješnim dugogodišnjim djelovanjem koprivničkog bibliobusa, tim više što Županija u znatnom iznosu sufinancira rad pokretnih knjižnica, koje smatra vrlo važnima za pružanje knjižničnih usluga na područjima gdje ne postoje mjesne knjižnice.  

U glazbenom dijelu programa nastupio je Vedran Kučić, učenik trećeg razreda Umjetničke škole “Fortunat Pintarić” u Koprivnici koji je vrlo virtuozno izveo nekoliko klasičnih skladbi na gitari te zaslužio veliki pljesak svih prisutnih.

Potom je predstavljen digitalni katalog izložbe postera na temu bibliobusa, kao najnovija digitalna publikacija u izdanju Knjižnice. Katalog nosi naziv “Bibliobus za mene znači sreću”, a osim postera s izložbe sadrži i tekstualne dodatke : u uvodnom dijelu nalazi se kratka povijest Bibliobusne službe, dok su kao poseban dodatak u publikaciju uvrštena i tri pisma korisnika bibliobusa – zapisi o bibliobusu i o tome što putujuća knjižnica znači svojim korisnicima. 

Digitalnoj publikaciji “Bibliobus za mene znači sreću” može se pristupiti preko poveznice s  web stranice Knjižnice http://issuu.com/knjiznica.fran.galovic/docs/bibliobus_za_mene_zna__i_sre__u  gdje će publikacija biti trajno dostupna za čitanje svima zainteresiranima.

Na kraju svečanosti nazočnima su se obratile dvije autorice pisama uvrštenih u digitalnu publikaciju – Snježana Tišljarić, ravnateljica Dječjeg vrtića “Vrapčić” Drnje i Željka Hrženjak, ravnateljica Dječjeg vrtića “Bregunica” u Novom Virju. Obje su istakle veliku važnost koju putujuća knjižnica ima u njihovim sredinama, osobito za najmlađe  kojima je bibliobus najčešće prva, a vrlo često i jedina knjižnica koju imaju prilike posjećivati i koristiti. 

Susret je završio u ugodnom raspoloženju uz mali domjenak  te uz zajedničku fotografiju svih sudionika svečanosti pokraj bibliobusa – rado viđenoga gosta u mnogim mjestima, školama i vrtićima naše Županije.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice