Obilježavanje Međunarodnog dana pismenosti uz program „Uberi priču!“

4. rujna 2012.

U subotu, 8. rujna obilježava se u cijelom svijetu Međunarodni dan pismenosti, a ovogodišnja tema je Njegujmo mir. Tim povodom Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica i ove je godine za građane pripremila nekoliko događanja.
Svakako najznačajniji program u subotu, 8. rujna je „Uberi priču!“ koji će započeti u 11.00 sati ispred Knjižnice. Program se provodi u suradnji sa Šarenim dućanom Koprivnica i Izdavačkom kućom „Mala zvona“ iz Zagreba. Radi se o autorskom projektu književnice Sanje Lovrenčić s ciljem popularizacije knjige i čitanja među najmlađima, a Koprivnička knjižnica provodi ga već petu godinu. Program će započeti u 11.00 sati ispred knjižnice gdje djecu i njihove roditelje očekuje zabava s klaunesom Pemzlom Žm te nastupi književnica Sanje Lovrenčić i Ivane Guljašević. Nakon programa, djeca će u pratnji književnica krenuti u „berbu“ u Gradski park gdje će ih na stablima čekati slikovnice Sanje Lovrenčić „Djevojčica iz cirkusa“ i „Kako je dobro sa svim tim životinjama“ te autorska slikovnica Ivane Guljašević „Kako je krokodil Marko pronašao svoj dom“. Svako dijete je dobro došlo, a očekuje ga dobra zabava.
U Dječjem odjelu s početkom u 10.00 sati održat će se svečanost podjele nagrada najuspiješnijim sudionicima ljetnog kviza znanja „Upoznajmo Finsku – zemlju naše sestrinske knjižnice iz grada Sastamale“. On-line nagradni kviz znanja mogao se popuniti tijekom srpnja i kolovoza na web stranici knjižnice, a cilj kviza je poticanje informacisjke pismenosti kod djece osnovnoškolske dobi. Od tridesetak sudionika, devetero je točno ispunilo upitnik te će im ovom prigodom biti uručene nagrade.
Tijekom subote na svim odjelima Knjižnice dijelit će se edukativni materijali o važnosti čitanja.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice