Akcija darivanja slikovnica za djecu s područja pogođenog potresom

17. veljače 2021.
Međunarodni dan darivanja knjigom
Međunarodni dan darivanja knjigom

Nacionalna kampanja “Čitaj mi!” već tradicionalno organizira akciju “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” povodom Međunarodnog dana darivanja knjigom koji se obilježava 14. veljače. Ovo je međunarodni, volonterski projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju knjiga.

U ovu akciju darivanja možete se uključiti od 15.2. do kraja veljače u Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ u radno vrijeme Knjižnice. Poklonite novu ili korištenu, već pročitanu slikovnicu, a mi ćemo prikupljene slikovnice i knjige proslijediti djeci u ustanovama i sličnim privremenim smještajima gdje se nalaze djeca s Banovine koja su pogođena potresom.

Ovom akcijom željeli bismo prikupiti što više slikovnica i knjiga za djecu koja su se ne svojom voljom našla u nekim nepredvidivim, teškim životnim situacijama kako bi ih razveselili i pokazali im da mislimo na njih i suosjećamo s njima. Isto tako želimo pobuditi ljubav prema darivanju, ali najbitnije – poučiti ih koliko je čitanje važno za njihov svakodnevni život i cjelokupni razvoj.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice