OBILJEŽAVANJE 8. TRAVNJA, SVJETSKOG DANA ROMA

1. travnja 2009.

U utorak, 7. travnja 2009. u Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica obilježit će se 8. travnja, Svjetski dana Roma.

Već tradicionalno Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” obilježava Svjetski dan Roma u suradnji s osnovnim školama u Koprivnici i na koprivničkom području, a ove godine ponovno u suradnji s Područnom školom Plavšinac Osnovne škole Blaža Mađera iz Novigrada Podravskog.

Školu u Plavšincu polazi svega 21 učenik od prvog do četvrtog razreda, a od toga petnaest su mali Romi. Škola provodi niz akcija kako bi uključila romsku djecu u život lokalne zajednice i društva općenito, a posjet knjižnici je jedna od njih. Istovremno, skrbi o očuvanju njihovog nacionalnog i kulturnog identita.

Uz učenike, u prigodnom programu sudjelovat će učiteljice Višnja ŠESTAK, Meri ĐURIĆ, Andrea KANIŽANEC, Valentina ŠIFKORN i romski pomagač u nastavi Mladen BOGDANIĆ.

U izlogu koprivničke Knjižnice postavljena je prigodna izložba. Koprivnička Knjižnica u svojem fondu sadrži i Romsku knjižnu policu, zbirku od oko 120 knjiga za djecu i odrasle, koje s raznih aspekata govore o problematici Roma. Osim na hrvatskom, knjige su pisane na nekoliko stranih jezika i na romskom jeziku.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice