OBILJEŽAVANJE 6. OŽUJKA, SVJETSKOG DANA GLAUKOMA U KOPRIVNIČKOJ KNJIŽNICI

4. ožujka 2009.

Povodom 6. ožujka, Svjetskog dana glaukoma u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici «Fran Galović» održat će se dva programa i u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije i koprivničkim oftalmolozima.

Srijeda, 4. ožujka 2009. u 11.00 sati (Čitaonica tiska na prvom katu)

Predstavljanje i demonstracija pomagala za osobe s oštećenjem vida

U suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije i Multi Media Matic d.o.o.

Petak, 6. ožujka 2009. od 9.00-12.00 sati i od 17.00-19.00 sati (Čitaonica tiska na prvom katu)

Dr. Tigrena Csik i suradnici: Mjerenje očnog tlaka i razgovor o glaukomu.

Što je glaukom?

Glaukom je skupina bolesti oka kod kojih dolazi do oštećenja vidnog živca, kao posljedica povišenog očnog tlaka. U našem se narodu još zove i zelena mrena. To je ozbiljna bolest koja se u većini slučajeva lako dijagnosticira i kontrolira. Glaukom je jedna od rijetkih očnih bolesti kod koje se sljepoća može prevenirati. To je bolest koja ne boli. Zato se i zove »tihi lopov vida». Ako se ne liječi, uzrokuje postepen gubitak vida i dovodi do potpune sljepće.

Kako bismo upozorili na potrebu čuvanja vida, organizirali smo dvije akcije. Do je prva akcija (predstavljanje i demonstracija pomagala za osobe s oštećenjem vida) pomoć osobama s oštećenjem vida, druga (mjerenje očnog tlaka i razgovor o glaukomu) je poticaj za sve koji dobro vide da na vrijeme kontroliraju očni tlak, odnosno za one koji imaju glaukom da redovito koriste terapiju.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice