Obilježavanje 4. rođendana kampanje “Čitaj mi!” i poziv na zajedničku akciju Noć čuvara priča

29. ožujka 2017.

U nedjelju, 2. travnja 2017. obilježava se 4. obljetnica provođenja kampanje „Čitaj mi!“. Kampanja je pokrenuta 2.4. 2013. godine s ciljem promicanja rane pismenosti i kulture čitanja u obiteljima od najranije dobi. Pokrenuli su ju knjižničari u suradnji s UNICEF-om, Hrvatskim pedijatrijskim društvom, Hrvatskim čitateljskim društvom, Hrvatskom udrugom istraživača dječje književnosti i Hrvatskim logopedskim društvom. Brojna istraživanja pokazala su da samo 15 minuta glasnog čitanja dnevno pomaže cjelokupnom razvoju djeteta. Kako bi skrenula pozornost javnosti na važnost čitanja djeci od najranije dobi, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica provodi projekt „Knjige za bebe“ kojim tek rođenoj djeci u koprivničkom rodilištu poklanja  „prvu slikovnicu“, a roditeljima brošuru o važnosti čitanja djeci od najranije dobi kao i prijavnicu za učlanjenje u knjižnicu. Nadalje, najmlađi članovi Knjižnice sudjeluju u Pričaonicama za bebe i malu djecu koje se provode jednom mjesečno u suradnji sa stručnjacima. Knjižnica je u okviru kampanje „Čitaj mi!“ pokrenula i „Male knjižnice“ u pedijatrijskim ordinacijama, na odjelu pedijatrije, u Centru za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“ te u DV „Igra“, a sve s ciljem da slikovnicu učini što dostupnijim te promovira čitanje djetetu od najranije dobi. 

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige i  4. rođendana nacionalne kampanje “Čitaj mi!” pozivamo sve roditelje i staratelje da se uključe u provođenje akcije „Noć čuvara priča”. U nedjelju, 2.4.2017. izdvojite vrijeme i navečer pročitajte svom djetetu priču. Kako je za priču važno stvoriti ugođaj, predlažemo da upalite lampicu ili stavite upaljenu svijeću u prozor. Stvorit će se posebna atmosfera, a ujedno vaš dom postat će dom čuvara priča. 

U ponedjeljak, 3.4.2017. tim povodom održat će se i Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje u 16.30 sati. Također će se u posebnoj atmosferi uz vodstvo odgajateljice Branke Grudić čitati čarobna priča o prijateljstvu za sve generacije „Lav i ptica“. Priča je to o usamljenom lavu koji pronalazi ozlijeđenu pticu u svom vrtu i odluči joj pomoći. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice