Obavijest o zaprimanju i izdavanju e-računa

26. kolovoza 2019.
eRačuni

Sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi („Narodne novine“ broj 24/18.) i u skladu s Direktivom Europskog parlamenta 2014/55/EU, od 01. srpnja 2019. godine stupila je na snagu obveza izdavanja elektroničkih računa prema obvezniku javne nabave.

Zakon se odnosi na sve nabave, neovisno o njezinoj vrijednosti. Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica kao obveznik javne nabave odnosno naručitelj od 01. srpnja 2019. godine ne smije, sukladno navedenom zakonu, zaprimiti nijedan papirnati račun jer neće moći više po njemu postupiti, odnosno račun koji stigne u papirnatom obliku neće moći biti plaćen (ističemo da se ni skeniran račun u PDF-obliku i dostavljen mailom ne smatra e-računom).

Stoga, obavještavamo sve Vas koji šaljete račune prema Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica da od 01. srpnja 2019. godine Knjižnica ima ugovorenu mogućnost zaprimanja e-računa putem servisa Moj e-račun. Izdavatelji e-Računa (Isporučitelji roba, Izvršitelji usluga, Izvođači radova) obvezni su izdavati i slati e-Račune i prateće isprave sukladno europskoj normi na sljedeću adresu e-pošte naručitelja: racunovodstvo@knjiznica-koprivnica.hr.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice