Obavijest korisnicima o radu i uvjetima posudbe

27. travnja 2020.

Od utorka 28. 4. 2020. godine prema uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica počinje postupno otvaranje vrata građanima, ali s ograničenim uslugama, prilagođenim radnim vremenom i uz poštivanje mjera zaštite od koronavirusa koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Zbog zaštite zdravlja korisnika i osoblja te posebnih postupaka vezanih uz postupanje s građom i ograničenog prostora, u početnoj fazi moguće je koristiti isključivo usluge vraćanja građe i posudbe uz uputu da građu naručite unaprijed kako bi se izbjegle gužve i dugo čekanje u redu. Knjižnica će pružati i uslugu rješavanja informacijskih upita isključivo uz najavu, a sve druge usluge knjižnice, čitaonički prostori i programi do novih uputa Stožera neće biti aktivni. Za sve izmjene i dodatne informacije pozivamo korisnike da prate naše obavijesti na službenoj internetskoj stranici i društvenim mrežama Knjižnice.

Važne napomene i upute

Radno vrijeme

Knjižnica će usluge za korisnike pružati od 28. 4. 2020. godine od ponedjeljka do petka od 9 do 12 i od 13 do 16 sati.

Usluge

U početnoj fazi otvaranja korisnici neće moći ulaziti u prostor Knjižnice. Vraćanje građe i posudba bit će organizirani na ulazima u Knjižnicu i to na ulazu sa Zrinskog trga za korisnike Odjela za odrasle te na glavnom ulazu u haustoru za korisnike Dječjeg odjela i Stručno-znanstvenog odjela.

Zakasnina ostvarena u vrijeme kada je knjižnica bila zatvorena neće se naplaćivati pa nije nužno odmah doći vratiti knjige jer se do 15. 6. zakasnina neće obračunavati.

Posudba građe – Molimo korisnike da željenu građu što više naručuju unaprijed putem knjižnične aplikacije, e-mailom ili telefonom kako bi ju knjižničari mogli pripremiti i kako bi se izbjeglo dugo čekanje i velika gužva.  Kontakti su dostupni ovdje. Velika pomoć u odabiru građe je naš e-katalog koji nudi mogućnost pretraživanja sve građe koju knjižnica ima te provjeru njezine dostupnosti. Ako se korisnici još nisu upoznali s mogućnostima kataloga, ovo je najbolje vrijeme. Katalog je dostupan ovdje i putem knjižnične aplikacije.
Posudba građe bit će ograničena na 5 primjeraka građe u Odjelu za odrasle, Dječjem odjelu te u Stručno-znanstvenom odjelu. Građa sa Stručno-znanstvenog odjela moći će se posuditi isključivo uz najavu.

Informacijski upiti (teme za referate, diplomske radove i sl.) ne rješavaju se odmah te ih je potrebno unaprijed zatražiti (aplikacija, e-mail, sandučić na ulazu u knjižnicu). Molimo da u upitu korisnici navedu temu, predmet, vrstu rada i osobne podatke. Knjižničari će javiti termin podizanja građe.

Za vraćanje građu nije potrebno prethodno dezinficirati. Nakon što korisnici građu vrate, ona će biti smještena u karantenu na 72 sata (prema preporukama) te nakon toga razdužena i pripremljena za daljnju posudbu. Zbog toga molimo korisnike za strpljenje jer vraćeni primjerci neće biti odmah dostupni za posudbu.

Mjere zaštite

Molimo korisnike da se zbog svoje i naše sigurnosti prilikom dolaska pridržavaju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanih uz održavanje socijalne distance, korištenja dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski i drugih sredstava zaštite.

Obavijest za korisnike Bibliobusa

Bibliobus neće obilaziti stajališta dok se ne ostvare osnovne pretpostavke vezane uz zaštitu korisnika i osoblja. Knjige koje su trenutno kod korisnika ne trebaju se vratiti dok Bibliobus ponovno ne počne s radom.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice