Novosti iz Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica

30. prosinca 2013.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica pripremila je za svoje korisnike niz novosti u 2014. godini.
Izmijenjena su pravila posudbe knjižnične građe u svim odjelima Knjižnice. Od 1. siječnja 2014. godine korisnici mogu u Dječjem odjelu posuditi ukupno 13 jedinica knjižnične građe, od toga 1 lektiru i 3 DVD-a bez naplate. U Odjelu za odrasle novost je posudba 15 jedinica knjižnične građe (10 knjiga, 3 DVD-a bez naplate, 2 zvučne knjige za sve te 5 zvučnih knjiga za slijepe i slabovidne). Rok za vraćanje knjiga i nadalje je 30 dana dok je produljen rok za vraćanje DVD-a s 3 na 7 dana. Veći broj primjeraka knjižnične građe moguće je posuditi i u Stručno-znanstvenom odjelu i to 13 jedinica (6 knjiga – 2 iz istog područja i 4 iz nekog drugog područja, 3 glazbena CD-a i 4 časopisa) s rokom vraćanja 20 dana. Članovi Dječjeg odjela te članovi Odjela za odrasle i Stručno-znanstvenog odjela mogu posuditi i 1 knjigu s drugog odjela bez naplate dok se veći broj primjeraka naplaćuje 5,00 kn po jedinici građe. Članarinu za sve s prebivalištem na području grada Koprivnice i općine Gola i dalje će subvencionirati Grad Koprivnica i Općina Gola.
U Dječjem odjelu i dalje će se održavati Pričaonice za predškolce ponedjeljkom od 16.30 do 18.00 sati, a nakon dugogodišnjeg angažmana drage suradnice koprivničke knjižnice Branke Grudić priče će pričati Nikol Bali. Nikol je apsolventica hrvatskog jezika i književnosti i filozofije te je bila voditeljica pričaonice u Gradskoj knjižnici Rijeka. Radionica talijanskog jezika za djecu od 5 do 8 godina više se neće održavati, ali djeca će i nadalje moći u knjižnici besplatno učiti strane jezike i to španjolski i francuski pod vodstvom Kristine Koluder, apsolventice francuskog i iberoromanskih jezika. Vrijeme održavanja radionica je subotom od 10.00 sati. Prva na rasporedu je radionica španjolskog jezika u subotu, 11.1.2014. Djeca će i u idućoj godini moći pohađati besplatnu informatičku i informacijsku poduku koju vode knjižničarke u Dječjem odjelu, ali drugačijeg sadržaja. Radionice „Bonton na mreži“ – informatička i informacijska poduka djece s naglaskom na pravila ponašanja u digitalnom okruženju održavat će se svake srijede s početkom u 13.00 sati.
Povećanjem broja posudbe knjiga i ostalih medija te besplatnim radionicama Knjižnica i dalje svim građanima pruža još više mogućnosti u njihovom cjeloživotnom obrazovanju. Stoga pozivamo djecu i odrasle da posjete Knjižnicu i da u 2014. godini i dalje budu na izvoru informacija i znanja.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice