Novi termin održavanja završne svečanosti “Olimpijade čitanja 2022.”

12. rujna 2022.

Zbog lošeg vremena Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica otkazala je završnu svečanost „Olimpijade čitanja 2022.“ polaniranu za 8.9.2022. Novi termin održavanja završne svečanosti je srijeda, 14.9.2022. u 18.00 sati u Gradskom parku, pored dječjeg igrališta, a u slučaju lošeg vremena u koprivničkoj sinagogi – Kulturnom centru dr. Krešimira Švarca. Pozivamo  svu djecu koja su sudjelovala u ljetnom programu da prisustvuju završnoj svečanosti jer će se tom prigodom svim sudionicima dodijeliti diplome, a najuspješniji će primiti medalje. Mole se učenici da sa sobom ponesu dekice i dnevnike čitanja. Završnu svečanost vodit će Karolina Điko, učenica 8. razreda OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ koja je ujedno i ambasadorica čitanja koprivničke knjižnice, a medalje i priznanja će uručiti zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Knjižnica i čitaonica « Fran Galović » Koprivnica je od 21. 6. do 31.8.2022. provodila ljetni izazov čitanja za djecu, popularnu « Olimpijadu čitanja ». Program je namijenjen djeci od 1. do 4. razreda osnovnih škola s ciljem da ih se motivira za čitanje iz užitka, da usavrše vještine čitanja i razumijevanja pročitanog te steknu bolje samopouzdanje kada krenu na jesen u školu. Ovaj program provodi se sedam godina zaredom. Postao je vrlo popularan među djecom pa se svake godine sve više djece uključuje i postižu se sve bolji i bolji rezultati.

I ove godine učenici su bili vrlo motivirani  i ponovno nas pozitivno iznenadili. Prijavilo se ukupno 216 učenika od 1. do 4. razreda. Aktivno ih je sudjelovalo 202, a pročitali su ukupno 3264 knjige što je više za 33% u odnosu na prošlu godinu. U prosjeku pročitano je 16 knjiga po sudioniku što je za 4 više u prosjeku uspoređujući s istim razdobljem prošle godine. Osam učenika pročitalo je više od 70 knjiga što je svako za istaknuti. Pohvaliti i nagradit će se i oni koji su najviše komentirali knjige na web  stranici Olimpijade. Ono što nas još više raduje je zadovoljstvo naših malih korisnika, stvaranje ljubavi prema knjizi i čitanju i podrška cijele obitelji i zajednice. Iznenađuje nas njihova motivacija, vještine crtanja koje primjećujemo u njihovim dnevnicima čitanja, mašta i komentari o pročitanim knjigama. Istaknimo i da se program od ove godine počeo provoditi u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci i u Narodnoj knjižnici Virje. Program financijski podupire Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Koprivnica.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice