Novi nagradni natječaji Instituta za razvoj i inovativnost mladih

3. prosinca 2020.
Makerspace IRIM

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) kroz svoje projekte u suradnji s brojnim odgojno-obrazovnim i kulturnim ustanovama, omogućuje djeci i obiteljima upoznavanje s tehnologijom, robotikom i programiranjem, neovisno o sredini u kojoj stanuju. Tako su ovih dana obavljena dva nova nagradno kreativna natječaja POSUDI-IZRADI-OSVOJI na koje se mogu prijaviti sudionici svih uzrasta, a za najbolju kreaciju sudionik će dobiti 3D pisač Prusa Mini i filament. Natječaji traju do 1.veljače 2021., potrebno je nabaviti opremu koja je dostupna u knjižnicama, u našem slučaju u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica i proći online tečajeve na Izradi! webu. Jedan natječaj uključuje korištenje micro:bita i BOSON set dodataka (detaljne informacije su dostupne ovdje), dok drugi nudi mogućnost kreiranja projekta s Maqueen robotom (više informacija možete pronaći ovdje). Teme su potpuno slobodne, a zanimljiva je činjenica da o pobjedniku ne odlučuje komisija već sami sudionici glasanjem putem Izradi! weba.

Osim što opremu možete posuditi, možete ju i koristiti svakodnevno u prostoru Makerspacea na 1.katu knjižnice od 12 do 15 sati. Tu je na jednom mjestu dostupna sva IT oprema koju nam je kroz dugogodišnju suradnju donirao IRIM. Oprema je donirana u okviru projekata Croatian Makers liga, STEM revolucija, Digitalni građanin, Digitalne knjižnice za lokalni razvoj, a popularizirana je i STEM autom.

Ovim putem zahvaljujemo IRIM timu na potpori te donosimo i poveznicu na video poruku Rujane Bakić, glavne tajnice IRIM-a koja vas sve poziva na dolazak u naš Makerspace.

Facebook

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice