Nove vrećice znanja i zabave stigle u bibliobus

27. listopada 2016.

U Mjesecu hrvatske knjige 2016. na policama koprivničke pokretne knjižnice našle su se nove i osvježene „Vrećice znanja i zabave“, kompleti građe namijenjene dječjim vrtićima u mjestima koja obilazi bibliobus Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Usluga „Vrećica znanja i zabave“ predstavljena je korisnicima bibliobusa u Mjesecu hrvatske knjige 2015. i odmah je naišla na velik interes. Riječ je o tematskim vrećicama opremljenima raznovrsnom građom za čitanje i igru – vrećice sadrže po nekoliko slikovnica, jednu ili dvije igračke, prijedlog zajedničke aktivnosti za djecu i odgajateljicu/odgajatelja i popis adresa korisnih internetskih stranica s idejama za kreativan rad. Vrećice su obuhvatile ukupno deset tema, kreiranih u suradnji s odgajateljicama iz dječih vrtića širom županije. U bibliobusu se mogu posuditi vrećice s građom i sadržajima o životinjama, zanimanjima, godišnjima dobima, vatrogascima, obitelji, ekologiji, planetu Zemlji, emocijama i izgradnji samopouzdanja te dramskoj umjetnosti za najmlađe.

S početkom Mjeseca hrvatske knjige 2016. postojeće vrećice osvježene su novom građom, a kreirane su i četiri nove: predškolska vrećica, promet i vozila, vrećica s temom uvažavanja različitosti i glazbena vrećica.  

Usluga „Vrećice znanja i zabave“ kreirana je s ciljem poticanje čitanja i stvaranja čitalačkih navika od najranije dobi. Također, bibliobusna služba na ovaj način nastoji u još većoj mjeri biti podrška odgojnim i obrazovnim ustanovama na području Koprivničko-križevačke županije u poticanju učenja, razvoja kritičkog mišljenja i kreativnosti.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice