Nova aplikacija koprivničke knjižnice „Mitska bića – digitalna priča“ za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta dostupna putem Google Playa

19. studenoga 2021.

Aplikacija „Mitska bića – digitalna priča“ edukativna je animirana i interaktivna slikovnica za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Aplikacija sadrži 8 uzbudljivih epizoda u kojima se pojavljuju stvorenja i likovi iz narodnih predaja, mitova i legendi vezanih uz rijeku Dravu, podravski i prigorski zavičaj. Projekt je u sklopu programa „Godina čitanja 2021.“ ostvarila Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice. Medijski pokrovitelj je Radio Drava.

Slikovnice su napisala i ilustrirala djeca u radionicama programa „Princeza na kraju svijeta“ pod vodstvom književnice Ivane Kranželić. U drugoj fazi projekta slikovnice su proširene animacijom i interaktivnim sadržajima te su dopunjene informativnim tekstom o mitološkim bićima i znamenitostima Podravine . Aplikacija sadrži i zvučne zapise koji uključuju glazbu i ambijentalne zvukove, a korisnici ih mogu prema želji i prilagoditi. Aplikaciju i animaciju slikovnica izradio je Ivan Ivanović, vlasnik obrta  za specijalizirane dizajnerske usluge HERESY DESIGN. Naraciju i zvučne zapise pripremali su Petra Lozo, Iva Rajković, Karlo Kučanda i Mihovil Maloča pod pokroviteljstvom Radio Drave, dok se u pripremu informativnih tekstova, pored knjižničarka Dječjeg odjela, uključio i vanjski suradnik, povjesničar Hrvoje Petrić.

Aplikacija je besplatna i dostupna za preuzimanje putem Google Playa, a uskoro i putem App Storea.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice