NOĆ KNJIGE U KOPRIVNICI

17. travnja 2013.

Nacionalna kampanja „Noć knjige” održava se povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava koji se obilježava 23. travnja. Dan ranije, 22. travnja, u Hrvatskoj se obilježava Dan hrvatske knjige, pa je prilika da se ova dva važna datuma objedine sa svrhom promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva. Osim toga važno je napomenuti da je 2013. godina proglašena Europskom godinom čitanja na glas.
U Knjižnici „Fran Galović“ održat će se dva programa:
1) Edita Šestak čita odraslima – 18.00 sati (Čitaonica tiska, 1. kat)
Edita Šestak, suradnica koprivničke knjižnice, čita češku bajku „Dvanaest mjeseci“ namijenjenu djeci i odraslima. U današnjem društvu raširena je zabluda da su bajke isključivo štivo za djecu, kao i da samo djeca vole da im se priča i čita naglas. Međutim, bajke su oduvijek bile kritika društva i ljudskih slabosti te su kao takve nosile poruke prvenstveno odraslima. Gosti Edite Šestak bit će djeca iz koprivničke Duge ulice i članovi Dramskog studija Ludens teatra (mlađi uzrast), koji za posjetitelje također priređuju iznenađenje.
2) Koprivnička Agora 21: tribina Razgovaramo o e-knjizi – 19.00 sati (Stručno znanstveni odjel, 2. kat)
Gosti na tribini biti će Zvonimir Bulaja, Marin Maletić (vlasnik Tookbook prve e-knjižare u Hrvatskoj) i Neven Svilar (novinar Zareza i Bookse).
Na tribini će se razgovarati o e-knjizi te je pokušati pobliže približiti svim sudionicima, prezentirati usluge e-knjižare TookBook, položaj e-knjige u Hrvatskoj, iskustva u radu s e-knjigom, čitanje u elektroničkom okruženju, usporedba tiskane i e-knjige i sl.
Pozvani su svi zainteresirani da donesu svoje e-čitače, tablete, pametne telefone i podijele svoja iskustva sa sudionicima. Tribina će biti otvorenog tipa kako bi se posjetitelji mogli što više uključiti u njezin tijek.
U programu „Noć knjige u Koprivnici“ sudjeluje i knjižara Šareni dućan koja će taj dan od 8.00 do 21.00 provoditi prodajnu akciju te će nuditi popust od 30% na vlastita izdanja i 10% na knjige ostalih izdavača.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice