Noć knjige / Posjetite “Magični (biblio)bus”!

19. travnja 2021.

Magični (bibliobus)

Koprivnička putujuća knjižnica – MAGIČNI (BIBLIO)BUS – posudila je naziv svog programa uz Noć knjige ’21. iz svijeta Harry Pottera: slično kao što poseban čarobnjački autobus u serijalu o malom čarobnjaku na neobičan, magičan način prevozi čarobnjake, tako i naša putujuća knjižnica, kao nekom čarolijom, donosi knjige, slikovnice i radost čitanja u sredine gdje nema knjižnica.

I naš bibliobus svakog dana u mnogim selima i naseljima koja obilazi donosi svojevrsnu „magiju“ jer ima moć otvarati nove svjetove svojim korisnicima koji dolaze u bibliobus posuđivati knjige i tako, čitajući, na gotovo čaroban način šire svoje vidike, znanje i poimanje svijeta, maštaju, putuju kroz nove predjele i priče. Zahvaljujući bibliobusu, njegovi korisnici upoznaju mnoge likove s kojima se druže u knjigama i slikovnicama, ali i pisce, autore, ilustratore i glumce koje bibliobus dovodi na svoja stajališta i do svojih korisnika.

Ako još nikad niste posjetili bibliobus, a zanima vas kako izgleda jedna putujuća knjižnica, što sve u sebi sadrži i prevozi, i što je u njoj toliko magično, navratite do Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“  Koprivnica u Noći knjige, u petak, 23.4.2021., od 19 do 20 sati te uz individualno vodstvo knjižničara (i poštivanje epidemioloških mjera) posjetite i slobodno razgledajte naš „Magični (biblio)bus“.

Za prave fanove Harryja Pottera koji u Noći knjige ’21 navrate do našeg bibliobusa, imamo još jedan, poseban zadatak!

Moto ovogodišnje Noći knjige  ističe kako knjige ponekad mogu imati posebnu ljekovitu moć, te nam ono što pročitamo u knjigama često može pomoći da u vlastitom životu svladamo razne izazove.

Stoga vas pozivamo vas da nam u bibliobus donesete na papiru napisan i ručno ukrašen,  ili na računalu grafički oblikovan te ispisan svoj omiljeni citat iz bilo koje knjige o Harry Potteru – ljekovitu misao koja vam ponekad pomaže u svakodnevnom životu, ohrabruje vas ili tješi.  Vaše radove izložit ćemo u bibliobusu, a sve sudionike ove male izložbe čekaju i mala, čarobna poklon-iznenađenja. Svi zainteresirani moći će sudjelovati u prigodnom kvizu vezanom uz svijet Harryja Pottera!

Vidimo se u našem Magičnom (biblio)busu od 19 do 20 sati na Zrinskom trgu, ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, u petak, 23.4.2021. Dobrodošli!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice