Noć knjige / Boris Beck i Željko Krušelj “Dijalog o slobodi”

14. travnja 2022.

U ponedjeljak, 25.4.2022. s početkom u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se „Dijalog o slobodi“ koji će voditi profesor sa Sveučilišta Sjever koprivnički novinar Željko Krušelj i bivši profesor Sveučilišta Sjever Boris Beck.

Ovaj dijalog vodit će se povodom nacionalne manifestacije „Noć knjige“ kojoj je ove godine tema i nit vodilja sloboda i sve vezano uz nju. Ovo je već jedanaesta Noć knjige, koja se organizira u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja) kako bismo još jednom, zajedničkim snagama, pozornost skrenuli na knjigu i čitanje, njihovu vrijednost i značenje za pojedinca i svijet.

U koprivničkoj knjižnici zbog toga smo odlučili organizirati ovaj dijalog između dva profesora koji su možda svjetonazorski različiti, ali su vrlo inkluzivni i puni argumenata te širokog spektra razumijevanja općepolitičkih, filozofskih i socioloških pitanja. Zbog toga smatramo da će dijalog između njih dvojice potaknuti posjetitelje na promišljanje i diskusiju.

Boris Beck rodio se u Zagrebu 1965. gdje je (greškom) diplomirao Geodeziju, a potom (bez greške) diplomirao i doktorirao na Filozofskom fakultetu. Kao novinar i urednik radio je u Vijencu, Zarezu, Nacionalu te na Hrvatskom katoličkom radiju; kao docent predavao je na Sveučilištu Sjever u Koprivnici, a sada je zaposlen na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Kolumnist je Večernjeg lista i Vijenca, gdje također uređuje Inkluziju, dodatak o kulturi za ranjive skupine. Autor je osam knjiga umjetničke, esejističke i znanstvene proze. Oženjen je i otac četvero djece.

Željko Krušelj više se od četiri desetljeća bavi novinarstvom. Karijeru je započeo kao novinar i urednik u zagrebačkom omladinskom lista Polet te osnivač i glavni urednik koprivničkog LOK-a. Od 1982. je kao reporter, komentator ili kolumnist bio zaposlen u Areni, Danasu, Vjesniku, Nedjeljnoj Dalmaciji, Hrvatskom obzoru i Večernjem listu. Desetak je godina na raznim poslovima proveo i u regionalnom Podravskom listu te Glasu Podravine i Prigorja. Objavio je desetak knjiga i poveći broj stručnih i znanstvenih tekstova. Doktorirao je iz povijesti novinarstva na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu i od 2012. je predavač, a od 2017. docent na Sveučilištu Sjever.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, veselimo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice