Noć knjige 2017. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

20. travnja 2017.

    U petak, 21. 4. 2017. započinje šesta po redu Noć knjige 2017., a ove će godine „zagrliti vikend“ pa će se programi održati sve do ponedjeljka, 24.4.2017., čime će postati najdulja kulturna noć u Hrvatskoj. U središte svojega interesa stavlja knjigu, autora, čitanje i čitatelja, nastojeći barem na trenutak skrenuti pozornost na ljepotu i značenje pisane riječi, čaroliju ukoričenih svjetova i radost njihova upoznavanja. Noć knjige 2017. obilježit će se u čak 234 grada i mjesta širom zemlje. Više od 500 sudionika (knjižnice, knjižare, nakladnici, odgojno-obrazovne ustanove, instituti, kulturni centri, bolnice, muzeji, udruge pisaca i ljubitelja knjige…) pripremilo je više od 1020 različitih programa i prodajnih akcija koji će obuhvatiti najmlađe i najstarije, školarce i studente, bicikliste, kvizomane, profesionalne pripovjedače i zahvalne slušače, čitače od stila i bibliofile raznih profila. Brojnim programima i prodajnim akcijama obuhvatit će Dan hrvatske knjige (22. travnja) te Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja), a istovremeno i brojnim školarcima diljem Hrvatske omogućiti da prvi dan škole provedu s knjigom u ruci.
 
Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica također priprema zanimljive programe za djecu i odrasle. Dječji programi će se održati u matineji Noći knjige. U petak, 21.4.2017. s početkom u 13 sati održat će se kreativna radionica pisanja priče i predstavljanje Čitateljskog kluba za djecu „Tragači“. Radionicu će voditi knjižničarke Ida Gašpar i Petra Dravinski. Istog dana u Čitaonici tiska s početkom u 17 sati povjesničar Hrvoje Petrić održat će pričaonicu pod nazivom „Veličanstvene piramide“ – priče o drevnom Egiptu. Pričaonica je namijenjena djeci predškolske i rane osnovnoškolske dobi.

Na tragu upoznavanja dalekih zemalja koprivnička knjižnica je i za odrasle pripremila zanimljiv program također u petak, 21. 4. 2017. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu. Dvina Meler i Boris Veličan, poznati putopisci i avanturisti, održat će predavanje pod naslovom „Nepodnošljiva lakoća putovanja“. Dvina Meler autorica je dviju putopisnih knjiga, stotina reportaža, nosi crni pojas u karateu te je ponosna vlasnica dozvole za upravljanje zrakoplovom, a Boris Veličan akademski je producent, autor triju putopisnih knjiga, mnogobrojnih reportaža, filmova i dokumentaraca. S koprivničkom će publikom podijeliti iskustva i doživljaje sa svojih brojnih putovanja.
  
 Putovanja su i tema izložbe fotografija Borisa Vargovića, nagrađivanog koprivničkog profesionalnog fotografa koji je već 35 godina iza objektiva, a specijalizirao se u svim aspektima avanturističke i turističke fotografije. Ovu zanimljivu izložbu Koprivničanci će imati priliku razgledati u knjižničnim izlozima od petka 21. 4. pa do nedjelje  30. 4.2017.

Pogrami uz Noć knjige nastavljaju se i u subotu, 22. 4. 2017. kada će se od 9 do 13 sati ispred knjižnice ili u veži u slučaju lošeg vremena održati 2. proljetna tržnica knjiga koja se provodi u suradnji sa Šarenim dućanom. Svi oni koji bi željeli prodavati ili kupovati stare knjige, slikovnice, CD-e, DVD-e, ploče i sl. dobrodošli su.

Pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine „Zlatokosa i tri medvjedića – interaktivna slikovnica“ održat će se u subotu 22.4.2017. u Čitaonici tiska u 9.30 za djecu od 6 do 18 mjeseci, u 10.30 za djecu od 18 mjeseci do 2 godine i u 11.30 sati za djecu od 2 do 3 godine. Voditeljice su odgajateljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta i knjižničarka Ida Gašpar.

    U subotu, 22. 4. 2017. u 18 sati održat će se i 8. TEDxKoprivnicaLibrary konferencija. U knjižnici će se predstaviti pet govornika, Marko Košiček, Saša Ceci, Mladenka Majerić, Snježana Šlabek i Pero Tomas, koji se međusobno u mnogočemu razlikuju no na jednu će večer dijeliti istu misiju – širenje

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice