Noć knjige 2016. – Pričobudilice u izvedbi Rajne Gatalice i Tine Gatalice

18. travnja 2016.

Noć knjige u znaku pričobudilica
Noć knjige u petak, 22.4.2016. u u cijeloj se Hrvatskoj obilježava povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige. Cilj je ove manifestacije slaviti knjigu te skrenuti pozornost na važnost čitanja i druženja s knjigom.
U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Stručno-znanstveni odjel) održat će se tim povodom večer pričanja priča.  Program pod nazivom „Pričobudilice“ izvest će Rajna Gatalica i Tina Gatalica. Pričobudilice su mudre priče iz svih krajeva svijeta o vrlinama istine, ispravnosti, mira, ljubavi i nenasilja. Te su priče u davna vremena učitelji pričali svojim učenicima, a roditelji sinovima i kćerima. Baš kao što njihov naziv kazuje, Pričobudilice donose svjetlo, bude, usmjeravaju, vode, nadahnjuju i uzdižu. Pripovijedajući ove priče, Tina i Rajna ponovno ih oživljavaju i njihovu poruku prenose slušateljima. Izbor priča namijenjen je odraslima, a pozivamo sve zainteresirane da dođu pronaći priče jer „Svaka je priča o vama, a ne o nekom drugom.“ (Anthony de Mello), a izgubiti pripovijest je kao izgubiti dušu.

Najava sljedećih gostovanje
Ovogodišnji program u Noći knjige u koprivničkoj Knjižnici ujedno je i uvod u gostovanja niza poznatih imena. Prvi u ovom nizu je književnik Bekim Sejranović u srijedu, 27.4. 2016. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu. Bekim Sejranović, autor knjige kratkih priča Fasung, kao i romana Nigdje, niotkuda, Ljepši kraj, Sandale i Tvoj sin, Huckleberry Finn rođen je 1972. u Brčkom. Godine 1985. seli se u Rijeku gdje pohađa pomorsku školu i studira kroatistiku. Od 1993. živi u Oslu u Norveškoj gdje je na Povijesno-filozofskom fakultetu magistrirao južnoslavenske književnosti. S norveškog je preveo djela Ingvara Ambjørnsena i Frode Gryttena, a priredio je i preveo antologiju norveške kratke priče “Veliki pusti krajolik”.
 
Uz ovo dobro poznato književno ime, u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica nadalje će gostovati glumica Nada Rocco s knjigom Moje sirove strasti (4.5.2016.), potom  Miljenko Jergović (11.5.2016.), biblijski arheolog Drago Obradović (18.5.2016.), Anđa Marić s romanom za djecu Afra (20.5.2016.), poznati sportski novinar Željko Vela (1.6.2016.) i  Hrvoje Jurić s putopisnim predavanjem (13.6.2016.)

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice