Noć knjige 2014. u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović”

22. travnja 2014.

U srijedu, 23. 4. 2014. Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica priprema tri programa u Noći knjige.

Za predškolsku djecu pripremili smo PRIČAONICU na kojoj će u društvu svojih medvjedića slušati priču „Petra i njezin čudni medvjedić Krešo“. PRIČOBUDILICE – mudre priče iz svih krajeva svijeta o istini, ispravnosti, miru, ljubavi i nenasilju namijenjene su svim dobnim skupinama. Za kraj, koprivnička će publika imati priliku bolje upoznati književnika i prevoditelja Borisa Perića, koji će između ostaloga predstaviti i svoj najnoviji roman „Povratak Filipa Latinovića“. Svi su programi otvoreni za zainteresirane i besplatni.

Noć knjige međunarodna je akcija kojoj je cilj afirmacija ljubavi prema knjizi i čitanju. Pod okriljem ove manifestacije u Hrvatskoj obilježava se Dan hrvatske knjige (22. travnja), koji se odlukom Sabora Republike Hrvatske slavi od 1996., i Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) koji je proglašen 1995. godine na Glavnoj skupštini UNESCO-a. Noć knjige održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. 368 sudionika je prijavilo 695 programa i 190 akcija.
U organizaciji proslave Noći knjige ove godine u Hrvatskoj sudjeluju svi koji su na neki način povezani s knjigom od autora, knjižnica, knjižara do čitatelja…

Koprivnički knjižničari također se vesele Vašem dolasku i zajedničkom druženju u Noći knjige 2014.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice