Neva Lukić i Žarko Jovanovski gosti književne tribine

12. travnja 2018.

U srijedu 18.4.2018., ususret Noći knjige, u 19 sati u Čitaonici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se književna tribina na kojoj će gostovati Neva Lukić i Žarko Jovanovski. U okviru programa Poezija u fokusu,a pod vodstvom Antonia Grgića, ovi će zanimljivi umjetnici predstaviti svoj književni, ponajprije pjesnički rad.

Neva Lukić diplomirala je povijest umjetnosti i arheologiju u Zagrebu te magistrirala Teoriju moderne i suvremene umjetnosti na sveučilištu Leiden u Nizozemskoj. Aktivna je kao književnica, likovna kritičarka i kustosica. Njezine pjesme i priče objavljene su u raznim časopisima i zbornicima te na radioteleviziji, a sudjelovala je i na različitim čitanjima/festivalima proze i poezije. Surađuje s umjetnicima iz drugih umjetničkih područja s ciljem stvaranja interdisciplinarnih radova bliskih video umjetnosti, literarnom performansu odnosno vizualnoj poeziji. Članica je AICE (internacionalnog udruženja likovnih kritičara), studijske sekcije ULUPUH-a i HDP-a. Objavila je zbirke poezije Sjene sjemenki i Haljina Obscura te zbirke priča Ljudi bez parka i More i zaustavljene priče. Dobitnica je nagrada Zdravko Pucak, nagrada Matice hrvatske (Karlovac) za zbirku poezije autora do trideset godina starosti (2010.) i Nagrade za kratku priču Filozofskog fakulteta u Zagrebu (2007.).

Žarko Jovanovski završio je umjetničku grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Ante Kuduza. Kao gost student boravio je 1995./96. kao stipendist njemačke zaklade za razmjenu studenata DAAD u Njemačkoj na Kunstakademie u Düsseldorfu. Od 1994. do 2012. godine bavio se grafičkim dizajnom isprva u dizajnerskom studiju ArTresor kod profesora Ante Rašića, a od 1998. kao samostalni umjetnik. Izlagao na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Bavi se glazbom u raznim glazbenim skupinama (Electric Žare, Geler Feler, AbnorMalan, No No Instigation i Duo List). Piše od 2010. godine. Objavio je više zbirki pjesama. Od 2014. godine nastupao je sa slam pjesnicima na četrdesetak poetskih večeri u zemlji i inozemstvu. Objavljivao je priče u časopisu Matice hrvatske Riječi, a radovi su mu objavljeni i u više tiskanih zbornika regije i na mnogim književnim portalima.

Antonio Grgić po primarnoj je vokaciji arhitekt, ali je ujedno i osebujan umjetnik. U umjetničkom radu bavi se urbanim intervencijama i skulpturama u prostoru. Izlagao je na skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Svi ljubitelji poezije i književnosti dobrodošli su!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice