Nakon Križevaca, tematska izložba građe o Kataloniji iz fonda Knjižnice na posudbi i u Čazmi

18. siječnja 2019.

Knjige iz fonda Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica upravo gostuju u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara u Čazmi! Radi se o izložbi na temu “Katalonija – zemlja i ljudi”, koja je u koprivničkoj Knjižnici održana prošle jeseni. Nakon toga izložba je bila postavljena i u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci, u sklopu “Pinklec festa”, a sada je imaju prilike razgledati i Čazmanci. Odličan je to primjer suradnje među susjednim knjižnicama i domišljanja knjižničara kako vrijednu knjižnu građu koju pojedine knjižnice posjeduju učiniti još vidljivijom i dostupnijom što većem broju potencijalnih čitatelja.

S obzirom da na hrvatskom jeziku, i općenito u Hrvatskoj, ima malo dostupnih naslova na temu Katalonije, zanimljivo je da Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica  knjige za izložbu prikupila iz donacija brojnih pojedinaca iz zemlje i inozemstva. Svojim donacijama uključili su se i Odjel za kulturu Vlade Katalonije, preko svog Servisa za knjižnice (Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) te Međunarodna Platforma za katalonski jezik (Internacional Plataforma per la Llengua) iz Barcelone. Tako uz knjige o Kataloniji, izložba obuhvaća i djela katalonskih autora, a
osim na hrvatskom, dio građe je i na engleskom te na katalonskom jeziku.

Više o ovoj zanimljivoj mediteranskoj zemlji, vrlo bogate povijesti i kulture, Čazmanci mogu saznati do kraja siječnja, do kada traje izložba u Gradskoj knjižnici, a zainteresirani korisnici knjige s izložbe mogu i posuditi za čitanje, putem međubibliotečne posudbe između dviju knjižnica.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice