Nakon bogatog i sadržajnog ljeta koprivnička knjižnica najavljuje mnoštvo programa za jesen

5. rujna 2013.

„Ljeto u knjižnici“ i ove je godine građanima Koprivnice nudilo bogat izbor kulturnih, edukativnih, kreativnih i zabavnih programa za sve dobne skupine, a dobar odaziv građana poticaj je koprivničkoj knjižnici da i dalje nastavi svojim događanjima obogaćivati kulturnu ponudu grada.
Početkom ljeta Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica uručena je i međunarodna nagrada za inovativne programe u narodnim knjižnicama danskom gradu Aarhusu.
Tijekom ljetnih mjeseci, od lipnja do kolovoza, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica organizirala je ukupno 50 programa od toga 28 programa namijenjenih djeci, 17 programa za odrasle te 5 programa za djecu i odrasle. U organizaciji programa knjižnici su se priključile udruge i ustanove s područja grada: Opća bolnica, Dom zdravlja, Zavod za javno zdravstvo, Zavod za hitnu medicinu, Dom za starije i nemoćne Koprivnica, Udruga UZOR Hrvatske, Udruga Terra Podraviana. U realizaciji zaposlenicima knjižnice pomogao je veliki broj studenata, stipendista grada Koprivnice te zaposlenice preko javnih radova i osobe na stručnom osposobljavanju preko programa Hrvatskog zavoda za zapošljavnje.
Samo u programima sudjelovalo je 890 korisnika, dok je ljetne tržnice knjiga posjetilo oko 600 korisnika. Pribrojimo li tome 15500 posjeta djece i odraslih knjižnici prilikom posudbe knjiga, te 2820 korištenja računala, možemo reći da je u knjižnici u posljednja 3 mjeseca zabilježeno 19810 posjeta što bi u prosjeku bilo 305 korisnika dnevno.
Od programa za djecu održano je 10 radionica francuskog, talijanskog i španjolskog jezika sa 115 posjeta, a voditeljice su bile mlade profesorice Ana Maltarić i Marinela Gogić te studentica Kristina Koluder.
Održana je i jedna pričaonica za bebe i malu djecu tematski posvećena zaštiti okoliša od najranije dobi koju je posjetilo 67 beba i male djece i njihovih roditelja. Organizirano je i 10 pričaonica za djecu predškolske dobi, a pričanju priča prisustvovalo je 104 djece i roditelja. Voditeljice pričaonica bile su odgojiteljica Branka Grudić i studentica Nikol Bali.
Za djecu i odrasle organizirane su kreativne radionice: „Zaštiti okoliš!“, „Kreativna radionica s bakama“, „Recikliranje plastičnih vrećica“, „Čarobni štap“, „Izrada namještaja od kartona“ i „Boje na staklu“ u kojima je sudjelovalo 89 djece i odraslih. Evaluacijskim listićima sudionici radionica izrazili su veliko zadovoljstvo održanim radionicama, ali i dali prijedloge za nove programe od kojih su posebno istaknuli radionice šivanja, pletenja, salvetne tehnike i oslikavanja. Osim kreativnih radionica sudionici su predložili osnivanje čitateljskih klubova, tematske tribine, književne večeri.
Radionice informatičkog i informacijskog opismenjavanja „Surfanje u knjižnici“ i „Moja prva kompjutorska radionica“ završilo je 26 predškolaca i osnovnoškolaca. On-line nagradni kviz znanja „Provjeri svoj eko IQ“ popunilo je 37 djece koja su tim putem provjerila svoje znanje o zaštiti okoliša kao i znanje u pretraživanju informacija. U cilju popularizacije glazbene zbirke knjižnice i društvene mreže Pinterest provedena je radionica za mlade „Izrada albuma preporuka na Pinterestu“ , a preporuke mladih mogu se vidjeti na Pinterest profilu knjižnice kojem se može pristupiti s web stranice knjižnice www.knjiznica-koprivnica.hr.
Za odrasle korisnike organizirano je ukupno 8 zdravstvenih susreta pod suncobranima. Konzultacijama sa zdravstvenim stručnjacima prisustvovalo je 75 korisnika koji su izrazili veliko zadovoljstvo mogućnošću neformalne komunikacije sa stručnjacima te su izrazili želju da se ovakve konzultacije održavaju i dalje te predložili teme koje do sada nisu bile zastupljene (nutricionizam, depresija, otorinolaringologija, bolesti živčanog sustava, zdravo spavanje, osteoporoza i dr.) .
Korisnici su imali mogućnost u okviru programa „Gledajmo u knjižnici!“ pogledati zanimljive filmove uglavnom ekološke tematike, a najveći interes pobudio je TEDxKoprivnicaLibrary – prvi samostalno organiziran

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice